Watersportverbond - KNWV

Geweldig jubileumfeest 100- jarig bestaan VW DTP

dinsdag 5 juli 2011

Zaterdag 2 juli jl. vierde VW DTP het 100-jarig bestaan van de vereniging. De vereniging werd ter gelegenheid van dit jubileum vereerd met een bezoek van Hare Majesteit de Koningin.

Na een rondleiding door het clubhuis van VW DTP nam Koningin Beatrix, in een Vollenhovense Bol, de vlootschouw af. Onder grote belangstelling bracht de bemanning van ruim tachtig zeilboten een groet aan de Koningin door te gaan staan of door de fok te laten zakken. De krachtige wind zorgde voor mooie plaatjes. Na de vlootschouw bezocht de Koningin de bovenzaal, waar met een aantal genodigden in een ontspannen sfeer nog wat werd nagepraat.

Koninklijke Onderscheiding
Na het bezoek van de Koningin vond de jubileumreceptie plaats. Een groot aantal leden en genodigden waren hierbij aanwezig. Diverse sprekers spraken lovende woorden over VW DTP.
De voorzitter van het Watersportverbond Hugo Snoekc bood het
traditionele jubileumbord aan, door de Stichting vrienden tot behoud van het clubhuis werd een gloednieuwe vlaggenmast aangeboden.
Tijdens deze receptie werd door de burgemeester van Tynaarlo aan Peter Nannenberg, voorzitter van VW DTP, een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt voor zijn vele verdiensten voor VW DTP en de watersport in het algemeen. Peter Nannenberg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De erevoorzitter van de voormalige NNWB, de heer Brinksma, reikte de Jaap Helder penning uit aan VW DTP. De Jaap Helder penning is indertijd door de NNWB ingesteld ter nagedachtenis aan Jaap Helder, bekend bouwer van succesvolle wedstrijdschepen en een vermaard wedstrijdzeiler. De penning wordt uitgereikt aan degene, die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de watersport in het algemeen en voor de
wedstrijdzeilsport in het algemeen.

Beeldmateriaal
Kijk op onze website voor een compilatiefilm van het evenement. Voor meer berichten, reportages en fotoâs zie de site van VW DTP.

Foto: Karel Jan Alsem