VVV Groningen


Evenementen

Fietsen met de wind in de rug

Fietsen met de wind in de rug 15 mei t/m 21 aug 2011

Een heel stuk fietsen met de wind in de rug om na afloop met de bus weer naar Groningen te worden gebracht? Het kan ook dit jaar weer tijdens de populaire windmeeritten.

Bij deze bijzondere fietstochten is het de windrichting die het eindpunt bepaalt. Bij zuidenwind gaat de rit naar het Noorden en bij noordwestenwind juist naar het Zuidoosten. Er zijn tien bestemmingen: Noordpolderzijl, Eemshaven, Bad Nieuweschans, Termunterzijl, Bourtange, Borger, Appelscha, Eernewoude, Lauwersoog en Dokkum.

De lengte van de ritten varieert van 50 tot 60 km en hebben geen vaste route of programma. De deelnemers kunnen vertrekken waar en wanneer ze maar willen, als ze maar op tijd op het eindpunt zijn. Onderweg kunnen de fietsers doen waar ze op dat moment zin in hebben: flink doorfietsen of juist rustig aan doen, een museum of galerie bezoeken of nog even naar de speeltuin of het zwembad.

Alle ritten vinden plaats op zondag. De bestemming wordt op zaterdag om 12.00 uur bepaald op basis van de windvoorspelling. Voor aankomende zomer staan de ritten nog gepland op 10 en 24 juli , 7 en 21 augustus.

www.windmeeritten.nl

Evenementen in Groningen