Politie Midden- en West Brabant

Twee aanhoudingen voor beroving na uitzending Bureau Brabant

Breda, 05-07-2011 o BREDA: De politie hield maandagmorgen een 17-jarige jongen en een 21-jarige man uit Breda aan voor betrokkenheid bij een poging overval op een benzinestation aan de Doornboslaan op 28 maart van dit jaar.

De shopmedewerker zag die avond rond 19.20 uur twee mannen binnenkomen, waarvan een man hem bedreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De medewerker zag dat het wapen nep was en ging achter de overvallers aan, die het op een lopen zetten. De medewerker zag nog een man wegrennen, die mogelijk eerder op de uitkijk stond.
De politie startte direct een onderzoek. In de omgeving werd uitgekeken naar verdachten, er werd een SMS-Alert ingezet en sporenonderzoek verricht. In de winkel hingen camera's. De beelden hiervan werden onlangs getoond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Naar aanleiding hiervan kwamen twee anonieme tips binnen. Naar aanleiding van deze informatie en onderzoek werden de twee verdachten maandag aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 05-07-2011 17:16 | © Regio Midden en West Brabant |