Waterschap Reest en Wieden


voor schoon zwemwater!

Doe mee met de Big Jump en spring voor schoon zwemwater!

Aanstaande zondagmiddag om 15.00 uur organiseren de gemeente Meppel en het waterschap Reest en Wieden de Big Jump in recreatieplas De Tussenboerslanden in Nijeveen. Jeugdwaterschapsbestuurder Aranka van Dalen en wethouder Ton Dohle geven het startschot voor deze gezamenlijke sprong voor schoon zwemwater.

De bedoeling van de Big Jump is dat er om klokslag 15.00 uur zoveel mogelijk mensen in het water springen, net als bij de traditionele nieuwjaarsduiken. Het is een jaarlijks terugkerend evenement, maar de Big Jump wordt nu voor de eerste keer in Meppel georganiseerd. Op hetzelfde moment springen in heel Europa mensen in waterlopen en meren om aan te geven dat ze schoon oppervlaktewater willen, waar je zonder gevaar voor je gezondheid in kan springen.

Jump mee voor schoon (oppervlakte)water!

Schoon water is belangrijk voor plant, dier en mens

Met de Big Jump vragen de gezamenlijke overheden aandacht voor het verbeteren van de oppervlaktewater-kwaliteit. Immers, water dat niet schoon is loopt kans op bijvoorbeeld blauwalg. We kunnen blauwalg voorkomen door een natuurlijke inrichting van het water en door er samen voor te zorgen dat er zo min mogelijk afvalstoffen in terecht komen. Ook beperkt eendjes voeren, niet te veel visaas uitgooien en honden niet langs de kant van de vijver uitlaten dragen bij aan een blauwalgvrije waterpartij.

U vindt recreatieplas De Tussenboerslanden aan de rand van het Nijeveense industrieterrein, aan de Tussenboersweg. De Big Jump is gratis toegankelijk.

Logo van de Big Jump