Gemeente Tytsjerksteradiel


C1000 in Hurdegaryp vierde Fairtrade supermarkt in Tytsjerksteradiel

In de Fairtrade Gemeente Campagne is maandag een certificaat uitgereikt aan supermarktmanager Gerard van der Veen. De C1000 is hiermee de vierde fairtrade supermarkt in de gemeente. De Spar in Garyp, de Plus in Burgum en de Super de Boer in Gytsjerk ontvingen eerder het certificaat.

Om voor het certificaat in aanmerking te komen moeten er in de supermarkt minimaal tien verschillende producten (waaronder twee versproducten) verkocht worden met het Max Havelaar keurmerk. Dit keurmerk garandeert de koper dat het product tegen een eerlijke prijs en onder internationale Fairtrade handelsvoorwaarden is ingekocht in ontwikkelingslanden. Dit betekent een rechtstreekse bijdrage aan betere leef- en werkomstandigheden van arbeiders in arme landen.

Tytsjerksteradiel is de veertiende Fairtrade Gemeente van Nederland en streeft naar het vergroten van aandacht voor eerlijke handel. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan de millenniumdoelen. Meer informatie over de fairtrade campagne is te vinden op de website van fairtradegemeenten.nl

groen-foon Wilt u ons bellen:
14 0511 (geen netnummer)
Maandag tot en
met donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 16.30

groen-mail Wilt u ons schrijven of mailen:
Postbus 3, 9250 AA Burgum
gemeente@t-diel.nl