Ingezonden persbericht


Persbericht
Alphen aan den Rijn, 29 juni 2011

Vogelpark Avifauna
ontvangt vier zeldzame Mexicaanse reuzenuilen
5 juli a.s. om 14:00 uur

Vogelpark Avifauna krijgt dinsdagmiddag 5 juli om 14:00 uur heel bijzonder bezoek. Vier Mexicaanse holenuilen brengen deze middag namelijk een eenmalig bezoek aan het park. De vier uilen, de oorspronkelijke bewoners van de savanne van het Amerikaanse continent, zijn erg bijzonder door mede hun enorme formaat: alle exemplaren meten ruim 1,50 meter! De holenuilen komen speciaal naar Avifauna om hun vele gevederde vrienden te begroeten. De uilen hebben ook een zwak voor kinderen, dus ook zij zijn van harte welkom om de uilen te begroeten in het park. De uilen zijn van 14:00 tot 16:00 uur te bewonderen in Vogelpark Avifauna.

De Mexicaanse reuzenuilen komen rechtstreeks uit de Hollywood studio's, waar ze een onvergetelijk ensemble vormen in de animatiefilm RANGO. In deze komische film voor het hele gezin voorziet dit muzikaal kwartet de avonturen van kameleon Rango van commentaar. Rango gaat op 6 juli a.s. in première op Blu-ray en DVD. De uilen zijn op wereldtournee en deden eerder al Brazilië, Italië, Ierland, Rusland en Duitsland aan.

Voor meer informatie over Avifauna, www.avifauna.nl. In Vogelpark Avifauna zijn er vele vogels te zien en een bijzondere selectie uilen, waaronder de Europese oehoe, Amerikaanse oehoe, Steenuil, Schreeuwuil, Sneeuwuil, Laplanduil, Kerkuil en de Australische uilnachtzwaluw.

Noot voor redacties

PERSUITNODIGING
Journalisten zijn van harte uitgenodigd om verslag te doen van dit visueel bijzondere spektakel. Het fotomoment vindt om 14:00 uur plaats. U dient uw komst vooraf aan te melden bij Media Tornado, tel: 035-6257800 of via e-mail: info@mediatornado.nl



Ingezonden persbericht