NCRV

Een man met twee moeders in Achter de voordeur

Ingezonden door NCRV op 15 juni, 2011 - 15:04



dinsdag 05 juli 2011 - 20:55 uur
Zender:
Nederland 2

Peter Weenink is geboren op het Griekse eiland Korfu en werd door een Nederlands echtpaar geadopteerd. Hij had nooit de behoefte om zijn biologische ouders te zoeken, totdat hij zeventien jaar geleden ineens een brief kreeg van zijn echte moeder. Eerst wist hij niet zo goed wat hij ermee aan moest, maar nu zoekt hij haar ieder jaar op en voelt het of hij twee moeders heeft.

Toen het zes jaar geleden uitging met haar vriendje, ging het helemaal niet goed met Saskia Engelen. Ze heeft een verstandelijke beperking en zocht hulp bij maatschappelijk werk. Eerst woonde ze een tijdje in een groep, maar tegenwoordig woont ze weer op zichzelf. Daar is ze heel trots op. Ze zou graag een vriend willen die er echt voor haar is en die begrijpt hoe ze in elkaar zit. 's Avonds gaat ze naar de sjoelvereniging, want sjoelen is haar lust en haar leven.

Wat is het verhaal van de buren bij jou in de straat? Weet jij wie je buurman écht is? Klopt het wel wat je van hem denkt? In deze nieuwe serie van het NCRV-programma Achter de voordeur nemen buren een kijkje in elkaars huis en elkaars leven. Dat levert vaak bijzondere ontmoetingen op.
Programma:
Achter de voordeur
Website:
http://achterdevoordeur.ncrv.nl/