Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Hilversum, 04 juli 2011

ONGELUK RUBEN IN FINALE VAN DE ALLERSLECHTSTE CHAUFFEUR VAN NEDERLAND

credits: BNN

DRIE FINALISTEN DOEN ULTIEME TEST: EEN RONDJE ARC DE TRIOMPHE

Wie wordt De Allerslechtste Chauffeur Van Nederland? En wie is zo hard vooruitgegaan dat hij of zij in een gloednieuwe bolide naar huis mag rijden? De beslissing valt in de finale van De Allerslechtste Chauffeur Van Nederland. Finalisten Marianne, Pim en Esther strijden om de twijfelachtige eer. Tijdens de allerlaatste opdracht gaat één van hen volledig de fout in. De cameraman wordt geraakt en presentator Ruben Nicolai wordt vol geschept en belandt op de motorkap. De finale van De Allerslechtste Chauffeur Van Nederland is dinsdag 5 juli om 20.25 uur te zien bij BNN op Ned 1.

De Allerslechtste Chauffeur Van Nederland heeft wel heel letterlijk een knallende finale. Ruben: 'Ondanks de relatief goede afloop, vind ik het moeilijk de beelden van het ongeluk terug te zien. Toch wil ik het de kijkers niet onthouden, omdat zoiets ook in het verkeer had kunnen gebeuren.'

De drie finalisten van De Allerslechtste Chauffeur Van Nederland krijgen twee opdrachten. Ze worden losgelaten in het centrum van Parijs met als ultieme test: een rondje om de Arc de Triomphe, de meest beruchte rotonde van Europa. Terug op het circuit in Twente krijgen de finalisten een laatste herkansing. De opdracht die ze volgens de jury in een eerdere aflevering het slechtst hebben uitgevoerd moeten ze opnieuw doen. De kandidaat die de laatste proeven het slechtst uitvoert is De Allerslechtste Chauffeur Van Nederland. De jury bepaalt ook wie er de afgelopen weken de meeste vooruitgang heeft geboekt en een spiksplinternieuwe auto verdient.

Benieuwd hoe het is gesteld met jouw theoriekennis over het verkeer? Doe de allerslechtste verkeerstest op allerslechtste.bnn.nl. Ben je een ramp op wielen? Geef je meteen op voor het volgende seizoen van De Allerslechtste Chauffeur Van Nederland.

----------