Politie Gelderland-Zuid

Twee keer met alcohol op binnen een week

Nijmegen, 05-07-2011 o Een 51-jarige man uit Nijmegen ging twee keer binnen een week in de fout. Nadat hij dinsdag 26 juni al een aanrijding had veroorzaakt met een glaasje teveel op, hield de politie hem gistermiddag 4 juli opnieuw aan voor het rijden onder invloed.

De man, die in zijn personenauto over de Graafseweg in Nijmegen reed, viel op door de schade aan zijn auto en omdat zijn richtingaanwijzer erg snel knipperde. Toen de agenten de auto controleerden bleek dat deze afgelopen dinsdag bij een aanrijding betrokken was geweest waarbij de schade was ontstaan. Omdat de man toen onder invloed van alcohol was, nam de politie die dag ook zijn rijbewijs in.

Bij de ademanalyse bleek dat de man bij zijn tweede aanhouding gistermiddag rondreed met een alcholpromillage van 1,89 (825 ug/l), bijna vier keer het maximaal toegestane.
Na verhoor is de man gistermiddag met een rijverbod van 12 uur weer in vrijheid gesteld. Zijn rijbewijs blijft ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man voor het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd en voor het rijden onder invloed.

(00)

Laatst gewijzigd 05-07-2011 7:08 | © Regio Gelderland-Zuid |