Dienstenbond CNV

Nieuws

4 juli 2011

Bonden en werkgevers eens over verlenging cao beveiligingsorganisaties

CNV Dienstenbond en werkgeversorganisatie VPB (Vereniging Particuliere Beveiligingsorganisaties) hebben 28 juni overeenstemming bereikt over het verlengen van de huidige cao tot 1 januari 2012. Partijen zijn ook overeengekomen om de lonen met ingang van 1 januari aanstaande te verhogen.

Nieuwe cao
Het komend half jaar zullen partijen gezamenlijk aan een nieuwe cao gaan werken die in moet gaan op 1 januari 2012. Deze nieuwe cao zal forse wijzigingen ondergaan ten opzichte van de huidige cao. Zowel vakbonden als werkgevers waren het er over eens dat de huidige cao niet meer voldeed en daarnaast onnodig ingewikkeld was. De nieuwe cao zal dus een stuk eenvoudiger worden. Hiermee zal de cao hopelijk niet alleen beter kunnen worden nageleefd, maar zal de naleving ook beter kunnen worden gecontroleerd.

Werkzekerheid
In de beveiligingsbranche vinden vaak overdrachten van objecten plaats. Helaas gebeurt het regelmatig dat werknemers vervolgens niet de kans wordt geboden om bij dezelfde opdrachtgever te blijven werken. Daardoor kan de aanbesteding van een object tot grote onzekerheid leiden onder het personeel met alle sociale gevolgen van dien. Wij willen dan ook in de nieuwe cao tot betere afspraken komen over het overnemen van personeel zodat werknemers meer werkzekerheid kunnen hebben.

Flexibiliteit én vrije tijd
In de nieuwe cao zal ook in het bijzonder aandacht zijn voor het spanningsveld tussen flexibiliteit en vrije tijd. Daar waar werkgevers juist meer flexibiliteit willen van hun werknemers, wil CNV Dienstenbond dat de werkgevers meer rekening houden met het privéleven van hun werknemers. Beide partijen hebben begrip uitgesproken voor elkaars standpunten dat uiteindelijk zijn beslag zal moeten krijgen in de nieuwe cao.

Loonsverhoging
Geen nieuwe cao zonder loonsverhoging. Met de VPB is afgesproken dat met ingang van 1 januari 2012 de lonen verhoogd zullen worden met het inflatiecijfer over 2011. Dat inflatiecijfer is op dit moment natuurlijk nog niet bekend, maar volgens de Nederlandse Bank zal het gemiddelde inflatiecijfer dit jaar rond de 2,4% uitkomen.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Arjan Ang en/of Arie Kasper, telefoon 023-5651052 of per e-mail:
a.ang@remove-this.cnvdibo.nl of a.kasper@remove-this.cnvdibo.nl