Dienstenbond CNV

Nieuws

4 juli 2011

ABU Vaste Medewerkers - Eindbod

De werkgeversorganisatie ABU heeft CNV Dienstenbond een eindbod gedaan met betrekking tot de cao voor vaste medewerkers in de uitzendbranche. Wij leggen jou dit eindbod voor met een neutraal stemadvies. Hieronder vind je de belangrijkste punten uit het eindbod. In de bijlage kun je het gehele eindbod lezen. Maak gebruik van je stemrecht en beslis mee of we dit eindbod moeten accepteren of niet. Je kunt tot en met vrijdag 15 februari reageren.

Eindbod
De werkgevers en CNV Dienstenbond hebben niet tot een akkoord kunnen komen. Dit heeft met name te maken met het loonbod. Dit vinden wij eigenlijk te laag. Tegelijkertijd beseffen wij ons dat de werkgevers ook niet verder kunnen. Vandaar dat de werkgevers CNV Dienstenbond een eindbod hebben gedaan en wij deze aan jou neutraal voorleggen. In de eerste bijlage kun je het gehele eindbod vinden. In de tweede bijlage vind je de afspraken met betrekking tot de vernieuwingsagenda voor de cao voor vaste medewerkers in de uitzendbranche.

Hieronder staat beschreven hoe je moet stemmen en wat de deadline is.

Belangrijkste Afspraken
Hier zult u een overzicht krijgen van de belangrijkste punten van het principe akkoord. Voor het gehele akkoord verwijs ik u graag naar het bijgevoegde bijlage.

Looptijd 1 april 2011 tot 1 oktober 2012, dus 18 maanden.

Salaris er komt een totale loonsverhoging van 2,25% verspreidt over drie verschillende momenten.
per 1 juli 2011 : 1%;
per 1 januari 2012 : 1%;
per 1 juli 2012 : 0,25%.

Jeugdschalen de jeugdschalen voor achttien en negentien jarigen zullen worden afgeschaft. Dit betekent dat de jeugdschaal voor twintig jarigen ook zal gelden voor achttien en negentien jarigen.

Wajong projectgroep Wajong zal een integraal onderdeel uit gaan maken van de cao voor vaste medewerkers in de uitzendbranche. We zullen het project verlengen en qua aanbod uitbreiden met meerdere doelgroepen.

Roadmap er zal een vernieuwingagenda worden opgesteld voor de nieuwe cao in 2012. Deze vernieuwingsagenda is leidend voor de herinrichting van de cao voor vaste medewerkers in de uitzendbranche. Partijen zullen in paritair werkgroepverband de vernieuwingsagenda nader uitwerken.

Stemformulier
Voor het stemmen moet je het bijgevoegde stemformulier kosteloos retourneren naar het gegeven adres. Je kunt tot en met vrijdag 15 juli stemmen.

CNV Dienstenbond legt het principe akkoord met een neutraal stemadvies voor. Bij voorbaat dank voor het stemmen.
Reacties/Vragen?
Uiteraard kunt u ook met uw reacties en vragen bij ons terecht via de mail op het adres a.towhidi@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch via 035-6460580.