Gemeente Oldebroek


Subsidiemogelijkheden voor energiebesparende maatregelen

Momenteel kunt u gebruik maken van twee mogelijkheden om subsidie te ontvangen voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen aan de woning. Door het uitvoeren van energiebesparende maatregelen kunt u besparen op uw energiekosten en een bijdrage leveren aan de reductie van de CO2-uitstoot.

Als eerst kunt u gebruik maken van de regeling 'Rijkspremie Meer Met Minder'. Deze regeling is beschikbaar voor woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren. Om voor de premie in aanmerking te komen dient u gespecialiseerde Meer Met Minder-aanbieder in te schakelen. U kunt een premie ontvangen van ¤ 300,- of ¤ 750,-. Deze regeling loopt tot eind 2011.

Daarnaast kunt u ook nog gebruikmaken van de subsidieregeling voor woningisolatie van de gemeente Oldebroek. De subsidie is beschikbaar voor eigenaar-bewoners van woningen die zijn gebouwd voor 1980 in de gemeente Oldebroek met een WOZ-waarde van maximaal ¤ 350.000,-. De subsidieregeling is bedoeld voor isolatie van de schil van de woning (dak, buitenmuur, vloer). Deze regeling loopt eveneens tot eind 2011, tenzij het budget eerder is uitgeput. Het subsidieaanvraagformlier en de subsidieverordening zijn te downloaden op de website www.oldebroek.nl via wonen --> regelgeving --> subsidie isolatie eigen woningen of op te vragen bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer (0525) 638 333.

Op www.energiesubsidiewijzer.nl vindt u meer informatie over beide subsidieregelingen. Op deze website kunt u ook terecht voor andere subsidies, leningen en regelingen op het gebied van energie.