Ingezonden persbericht


Persbericht
PRESS RELEASE

Benoeming Wim Henk Steenpoorte tot lid Raad van Bestuur SNS REAAL N.V.

Utrecht, 5 juli 2011 De Raad van Commissarissen van SNS REAAL N.V. is voornemens om in september 2011 Wim Henk Steenpoorte (47) te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur van SNS REAAL N.V. Met deze benoeming wordt voorzien in de vacature ontstaan door het terugtreden van Rien Hinssen als lid van de Raad van Bestuur in september, zoals eerder aangekondigd. Wim Henk Steenpoorte heeft ruime ervaring in de financiële dienstverlening. Sinds 2000 is hij werkzaam bij SNS REAAL, aanvankelijk als directeur Programmamanagement & Bedrijfsbureaus, onderdeel van Information Technology & Change (IT&C) van REAAL. In 2006 trad Wim Henk Steenpoorte toe tot de directie van REAAL, gevolgd door zijn benoeming tot directievoorzitter van de business unit REAAL in 2009. Voor zijn indiensttreding bij SNS REAAL was Wim Henk Steenpoorte werkzaam als ICT manager bij Ogilvy Nederland en bekleedde hij diverse functies in de verzekeringsbranche bij rechtsvoorgangers van REAAL. Met ingang van september 2011 zullen de taken binnen de Raad van Bestuur functioneel verdeeld worden. Wim Henk Steenpoorte zal zich als Chief Technology Officer primair richten op IT&C en wordt daarnaast verantwoordelijk voor juridische zaken en het facilitair bedrijf. Dick Okhuijsen wordt, als Chief Operations Officer, primair verantwoordelijk voor de bedrijfsonderdelen SNS Bank, REAAL en Zwitserleven. Property Finance wordt toegevoegd aan de portefeuille van Ference Lamp, Chief Financial & Risk Officer. De overdracht van werkzaamheden als gevolg van de voorgenomen benoeming van Wim Henk Steenpoorte en de herverdeling van verantwoordelijkheden binnen de Raad van Bestuur zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2011 worden afgerond. "Wij zijn erg blij met de voorgenomen benoeming van Wim Henk Steenpoorte. Hij kent ons bedrijf zeer goed en heeft een belangrijke rol gespeeld bij de integratie van de acquisities in ons verzekeringsbedrijf. We zien uit naar de goede samenwerking binnen de Raad van Bestuur", aldus Ronald Latenstein, voorzitter van de Raad van Bestuur. De voorgenomen benoeming van Wim Henk Steenpoorte is door de toezichthouders goedgekeurd. Op de voorgenomen benoeming is het adviesrecht van de Centrale Ondernemingsraad van toepassing. Na zijn benoeming tot lid van de Raad van Bestuur van SNS REAAL N.V. zal Wim Henk Steenpoorte ook deel uitmaken van de statutaire directie van SNS Bank N.V. Wim Henk Steenpoorte is al lid van de statutaire directie van REAAL N.V. Wim Henk Steenpoorte wordt benoemd voor een periode van 4 jaar. Zijn arbeidsvoorwaardenpakket is gelijk aan dat van de andere leden van de Raad van Bestuur.

Bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders in september 2011 In augustus zal een bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders bijeen worden geroepen, te houden in september van dit jaar. Tijdens deze vergadering zal de voorgenomen benoeming van



Wim Henk Steenpoorte worden toegelicht. Daarnaast zal de voordracht van Jan Nijssen voor benoeming als lid van de Raad van Commissarissen en het mede op basis van nieuwe regelgeving aangepaste beloningsbeleid van de Raad van Bestuur van SNS REAAL aan de vergadering worden voorgelegd.

Over SNS REAAL
SNS REAAL is een innovatieve dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren die zich vooral richt op de Nederlandse retailmarkt, inclusief het mkb. Het aanbod bestaat uit drie kernproductgroepen: hypotheken en vastgoedfinanciering, sparen en beleggen, en verzekeren. Vanuit een lange traditie voelt SNS REAAL zich verbonden met de Nederlandse samenleving. Met een balanstotaal van bijna 128 miljard (ultimo 2010) is SNS REAAL een van de grote bankverzekeraars in Nederland. De onderneming heeft ongeveer 7.100 medewerkers (fte's) en heeft haar hoofdkantoor in Utrecht.

Disclaimer
Dit persbericht bevat uitsluitend feitelijke informatie en dient niet te worden opgevat als een opinie of aanbeveling met betrekking tot de koop of verkoop van aandelen of andere effecten die zijn uitgegeven door SNS REAAL N.V. Dit persbericht bevat geen waardeoordeel of voorspelling met betrekking tot de financiële resultaten van SNS REAAL N.V. Als u geen persberichten van SNS REAAL wenst te ontvangen, dan kunt u een e-mail sturen naar info@snsreaal.nl.