Ingezonden persbericht


InterfaceFLOR meet als eerste schadelijke uitstoot van transporten met Eyefreight-oplossing

Eyefreight verrijkt webgebaseerde freight management-oplossing met ecologische voetafdrukmodule

Bunnik, Scherpenzeel, 5 juli 2011 - InterfaceFLOR, wereldwijd marktleider op het gebied van modulaire vloerbedekking, implementeert als eerste organisatie de nieuwe Eyefreight-module voor het meten van haar ecologische voetafdruk. De module wordt in eerste instantie in het distributiecentrum van InterfaceFLOR in Scherpenzeel geïmplementeerd. In een later stadium implementeert het bedrijf deze module ook in zijn distributiecentrum in Halifax (Verenigd Koninkrijk). De nieuwe oplossing stelt InterfaceFLOR in staat om via zijn transportsysteem de schadelijke uitstoot per unieke order te berekenen. Dit betekent dat InterfaceFLOR nu al zijn transporteurs met elkaar kan vergelijken op basis van hun emissiegegevens en -prestaties.

Eyefreight ontwikkelde de ecologische voetafdrukmodule in samenwerking met InterfaceFLOR. De module is toegevoegd aan het bestaande Eyefreight-systeem en is het centrale communicatieplatform voor het Europese InterfaceFLOR-distributienetwerk. De applicatie berekent automatisch de schadelijke uitstoot (bijvoorbeeld COâ'', NOx, SOx, PM) van elke gedistribueerde order. De emissiegegevens worden door de verschillende transporteurs voor elk voertuig apart aangeleverd. Deze data omvat onder meer het brandstofverbruik, de gemiddelde beladingsfactoren, aantal vrachtwagens dat omrijdt, en de samenstelling van het wagenpark.

'Eyefreight biedt milieu-informatie op orderniveau. Hiermee kunnen we betere en snellere transportbeslissingen maken en de transportbewegingen optimaliseren. Onze Mission Zero-visie is om in het jaar 2020 een 'zero environmental footprint' te hebben. Eyefreight ondersteunt dat doel perfect', zegt David Kers, Europees distributiemanager bij InterfaceFLOR. 'Met Eyefreight beheren we alle locaties en bundelen we volumes tussen verschillende depots via één centraal platform. Eyefreight helpt ons bij het monitoren van onze transporteurs en distributieprocessen. Dit betekent dat we een volledig inzicht hebben in de drie pijlers van ons strategisch inkoopmodel: de duurzaamheid, de kosten en het serviceniveau. De Eyefreight-oplossing stelt ons in staat om verladers te vergelijken op basis van hun duurzaamheidcijfers. Hierdoor is onze Europese distributie volledig transparant.'

'Eyefreight ontwikkelt voortdurend nieuwe functionaliteiten. De toekomstige milieu-uitdagingen hebben ertoe geleid dat we deze specifieke module aan onze applicatie hebben toegevoegd', zegt Wouter Lammerse, CEO van Eyefreight. 'We zijn verheugd om die voor het eerst te implementeren bij InterfaceFLOR. We verwachten dat het dit bedrijf en andere bedrijven helpt bij het nog beter monitoren van transportbewegingen om zo hun milieu-impact te verkleinen.'

####

Over InterfaceFLOR

InterfaceFLOR is wereldleider op het gebied van modulaire vloerbedekking en werd in 1973 opgericht door CEO Ray Anderson. Naast een hoofdzetel in Atlanta (VS) beschikt InterfaceFLOR over productiesites verspreid over vier continenten en kantoren in meer dan 100 landen. InterfaceFLOR is gespecialiseerd in het ontwerp, de fabricatie en de verkoop van tapijttegels voor zowel particulieren als bedrijven. De groep Interface Inc. is het eerste bedrijf dat zich engageert om de industrie te leiden naar duurzame ontwikkeling in alle aspecten van het productieproces: personen, processen, producten, planeet en profit. Met de campagne Mission Zero wil het bedrijf in 2020 volledig duurzaam opereren. Meer informatie op: www.interfaceflor.eu en Mission Zero.

Over Eyefreight

Eyefreight is een webgebaseerde vrachtmanagementapplicatie die gebruikers ondersteunt bij hun gehele workflow: van order- tot en met factuurverwerking. Gebruikers van de applicatie plannen, monitoren en beheren alle vrachtbewegingen. Daarnaast ondersteunt de applicatie de analyse en optimalisatie van transportbewegingen en helpt de logistiek manager bij het gericht reduceren van de kosten. De online oplossing is medio 2010 officieel gelanceerd. Meerdere multinationals profiteren dagelijks van deze applicatie en haar rijke functionaliteit. Meer informatie: www.eyefreight.com.

Meer informatie: