Ingezonden persbericht


Dimension Data neemt OpSource over om cloud-strategie versneld uit te voeren

Barneveld, 5 juli 2011 - Dimension Data neemt OpSource, specialist in 'enterprise cloud'-diensten, over. Dimension Data, een 100% dochtermaatschappij van NTT Holdings, kan met deze overname zijn cloud computing-diensten versneld aanbieden. Dimension Data, een wereldwijde leverancier van ICT-diensten en -oplossingen met een omzet van 4,7 miljard dollar, heeft tegelijkertijd een gecentraliseerde Cloud Solutions Business Unit (CSBU) opgezet, die direct rapporteert aan Brett Dawson, CEO van Dimension Data. OpSource wordt onderdeel van deze CSBU.

OpSource heeft 150 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor staat in Santa Clara, Californië (VS). Verder heeft OpSource vestigingen in Virginia (VS), het Verenigd Koninkrijk, Ierland en India. Meer dan zeshonderd bedrijven, serviceproviders en onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's) van Software-as-a-Service (SaaS) maken gebruik van de expertise, ervaring en cloud automation-technologie van OpSource. Met deze technologie bieden zij bedrijfskritische cloud computing- en hosting-omgevingen met een hoge beschikbaarheid.

"Technologische ontwikkelingen in combinatie met de behoefte van klanten aan flexibelere, servicegerichte IT sourcing-opties creëren een markt voor cloud-diensten", zegt Brett Dawson, CEO van Dimension Data. "Ons besluit om onze focus op cloud-diensten te versterken, loopt parallel met onze bestaande strategie om een 'services-led' organisatie te worden. De afgelopen jaren heeft Dimension Data gewerkt aan het opbouwen van cloud-gerelateerde expertise op het gebied van virtualisatie, datacenters en storage, managed services en hosting en IT-outsourcing. Al deze disciplines zijn essentieel voor het aanbieden van cloud-architecturen aan onze klanten."

"OpSource biedt een breed portfolio van diensten en een krachtige cloud-architectuur, en heeft veel ervaring in cloud-diensten die aansluiten bij de klantbehoefte. Daarnaast biedt OpSource een cloud-infrastructuur die ontwikkeling en groei op dit gebied ondersteunt. Wij denken dat OpSource ons een kortere marktintroductietijd kan bieden doordat hun cloud-infrastructuur en -diensten al goed zijn opgezet en getest. Dimension Data is hierdoor nu goed gepositioneerd om klanten diensten te bieden, die hen helpen bij elke stap in de richting van cloud-architecturen", aldus Dawson.

De kennis en ervaring van Dimension Data op het gebied van IT-integratie zijn strategisch onderscheidend en essentieel om organisaties te ondersteunen bij het effectief in gebruik nemen van een cloud-architectuur. De ervaring van Dimension Data met complexe, internationale systeemintegratieprojecten gecombineerd met managed services op het gebied van datacenters, storage en beveiliging, zijn cruciaal voor een snellere overstap naar cloud computing voor klanten in alle regio's.

Volgens Treb Ryan, CEO en medeoprichter van OpSource, is het uitstippelen van een migratiepad en een architectuurontwerp voor de cloud een complex proces. Dit proces vereist diepgaande kennis van de totale IT-infrastructuur, evenals van de architectuur, onderlinge afhankelijkheden en risico's. "Begrip van de IT-integratie van geografisch verspreide IT-omgevingen met verschillende technologieën is essentieel voor de migratie naar cloud-gebaseerde architecturen. Wij denken dat OpSource als onderdeel van Dimension Data beter in staat is de kansen op de wereldwijde cloud computing-markt te benutten. We zijn verheugd dat we ons kunnen aansluiten bij Dimension Data."

####

Over Dimension Data
Dimension Data plc., opgericht in 1983, is een leverancier van ICT-services en -oplossingen, die gebruikmaakt van zijn technologie-expertise, wereldwijde mogelijkheden voor service- en dienstverlening en ondernemingskracht om de bedrijfsambities van zijn klanten waar te maken. Dimension Data is lid van de NTT Group. www.dimensiondata.com/nl


---

Geen persberichten meer ontvangen of voorkeuren wijzigen? Klik hier.


---