Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.15 uur

Utrecht, 05-07-2011

Illegaal feest

WOUDENBERG Op zondag 3 juli rond 03.00 uur kreeg de politie de melding dat er op de Zeisterweg, in de nabijheid van de pyramide van Austerlitz, een illegaal dansfeest plaatsvond.

De politie stelde een onderzoek in en constateerde dat er inderdaad enige honderden bezoekers waren samengekomen om op die locatie een groots opgezet illegaal feest te vieren. Gezien het aantal klachten over geluidsoverlast en de melding dat de bezoekers ook de pyramide beklommen, is in overleg met de gemeente besloten het feest te beëindigen.

De politie Utrecht heeft hierna, met ondersteuning van het regiokorps Gelderland-Midden, het feestterrein ontruimd. De nog aanwezige bezoekers, ongeveer 100 in aantal, hebben het terrein gereinigd en opgeruimd.

Fietsendief

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagmorgen een 40-jarige inwoner van Zwolle aangehouden voor de vermoedelijke diefstal van een fiets.

Surveillerende agenten zagen de man rond 03.50 uur lopen op de Vondellaan. Hij was onder invloed van alcohol en bleek in het bezit van een fiets waarvan het slot was doorgeslepen. De man werd aangehouden en ingesloten. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de fiets.