Ingezonden persbericht




Een milieuvriendelijke kantoorprinter met standaard beveiliging


* Beveiligd printen, snel en kostenefficiënt
* Snelle printafhandeling dankzij dual-core
* Anti-Jam technologie

Delft, 5 juli 2011 ­ Samsung Electronics introduceert met de CLP-775ND een zakelijke A4 kleurenlaserprinter, die is ontwikkeld voor grote afdrukvolumes. De krachtige 600 MHz dual-core CPU garandeert de beste doorvoerprestaties bij snelheden tot 33 A4-pagina's per minuut. Met de snelle rekenkracht, de Samsung Anti-Jam technologie en snelle netwerkinterface is de Samsung CLP-775ND een kosteneffectieve oplossing voor werkgroepen die een professionele en probleemloze printer willen.

"Samsung bouwt voort op haar succes in de printermarkt en richt zich in 2011 specifiek op de zakelijke printermarkt", vertelt Mark Hagenbeek, Product Manager Benelux van de divisie IT Solutions. "Onze zakelijke klanten willen printers die nóg sneller en kosteneffectiever werken. Dat mag echter niet ten koste gaan van de kwaliteit en de milieuvriendelijkheid. Juist daarin ligt de toegevoegde waarde van de CLP-775ND."

Probleemloze productiviteit
Bij de ontwikkeling van de Samsung CLP-775ND voor de zakelijke markt stond efficiëntie en gebruiksgemak centraal. Daarom bevat de kleurenlaserprinter een krachtige 600 MHz dual-core processor voor de snelst mogelijke dataverwerking. De printer kan hierdoor tot 33 A4-pagina's per minuut afdrukken. Bovendien rolt de eerste pagina van een printopdracht binnen 11 seconden uit de printer. Ook bij complexe kleurendocumenten. De verbeterde Anti-Jam technologie reduceert de kans op papierstoringen tot het minimum.

Dankzij de 1 GB Ethernet netwerkinterface kan de CLP-775ND direct worden aangesloten op een high-speed, high-volume netwerk. Afdrukopdrachten worden snel en efficiënt naar de printer gezonden. Zelfs een veelvoud van complexe opdrachten handelt de printer moeiteloos in een keer af.

De ruime papiercapaciteit van 1.600 pagina's uit drie lades verhoogt de efficiëntie verder. De CLP-775ND verwerkt ook dikker papier en hoogwaardige papiersoorten. Dankzij de extra afdrukopties kunnen documenten met een professionele uitstraling worden geproduceerd.

Economisch en milieubewust
De CLP-775ND is even milieuvriendelijk als zuinig. De printer verbruikt 22% minder energie dan eerdere modellen. De operationele kosten behoren daardoor tot de laagste op de markt. Ook in de stand-by stand verbruikt de printer minder energie. Dit is met name interessant voor kleine en middelgrote kantoren, die de printer niet continu gebruiken, maar op piekmomenten wel snel grote volumes willen afdrukken.

Gebruiksvriendelijke functies die de productiviteit en efficiëntie verhogen, zijn onder andere de ingebouwde duplexer, die een 2-Up modus biedt en lege pagina's overslaat, zodat minder toner wordt verbruikt. Daarnaast is de kleurenlaserprinter bijzonder stil (de printer produceert minder dan 54 dB), en is deze eenvoudig te gebruiken en te onderhouden.

Printer Management
Netwerkbeheerders kunnen het printerbeheer en dagelijkse taken vereenvoudigen en optimaliseren met de softwaretools van Samsung:
* SyncThru(TM) Admin 5 is een softwaretool voor apparaat- en printerparkbeheer dat de efficiëntie en productiviteit van gebruikers in een organisatie aanzienlijk verhoogt. IT-beheerders of supportmedewerkers kunnen meerdere printers op afstand beheren, bewaken en diagnoses stellen.
* Het programma Easy Printer Manager van Samsung biedt één handig startpunt om de instellingen te configureren, de printerstatus te bewaken of toner te bestellen.

Beveiliging
Het Samsung Security Framework wordt standaard bij de printer meegeleverd. Zonder een speciale harde schijf aan te hoeven schaffen, hebben gebruikers direct een uiterst effectieve en veilige afdrukoplossing in handen, die documenten pas vrijgeeft wanneer de gebruiker een viercijferige code op het apparaat intoetst. Deze mogelijkheid voorkomt dat gevoelige of vertrouwelijke informatie op de printer achterblijft of door derden wordt meegenomen. Om de documenten te beschermen gebruikt de Samsung CLP-775ND een 256-bits sleutel voor encryptie op de harde schijf. Voor extra gemak bevat de Samsung CLP-775ND een geïntegreerd barcodefont, zodat geen fysieke font vereist is, maar alleen een code.

Superieure kwaliteit
Samsung heeft de unieke ReCP (Rendering Engine for Clean Page) technologie ontwikkeld om de gehele kwaliteit en helderheid van kleurenafdrukken te verbeteren. De afbeeldingen en tekst worden automatisch verscherpt om geen witruimte te laten ontstaan. De technologie van Samsungs Edge Resolution Enhancement (EdgeRes) maakt contouren vloeiender door langs de randen van letters extra dots te plaatsen. Hierdoor lijkt de tekst scherper.

De Samsung CLP-775ND printer is verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van ¤ 649 excl. BTW.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld, behaalde Samsung in 2010 een totale omzet van US$ 135,8 miljard. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.

Volg het laatste nieuws van Samsung op:




Ingezonden persbericht