Ingezonden persbericht


Nieuwe bestrating en beplanting en extra verlichting

Ware metamorfose voor complex aan

de Jan van Ketelstraat in Schagen!

Dít is het resultaat van de metamorfose die het complex aan de Jan van Ketelstraat in Schagen het afgelopen jaar onderging! Wooncompagnie heeft het complex grondig opgeknapt. Zo zijn tuinen en balkons onder handen genomen, fietsenrekken geplaats en is er extra verlichting aangebracht. Binnenkort worden nog twee complexen op deze wijze aangepakt. De reacties op het eerste 'vernieuwde' complex zijn zeer positief. 'We zijn trots op de uitstraling.'

Begin vorig jaar heeft Wooncompagnie, in het kader van de leefbaarheid, een enquête gehouden onder de bewoners van drie complexen aan de Jan van Ketelstraat en G. Anneveldstraat in Schagen. Naar aanleiding daarvan is een buurtmiddag gehouden, waarbij bewoners met verschillende bruikbare ideeën kwamen om de complexen op te fleuren.

Duurzame erfafscheidingen

Het afgelopen jaar is het eerste complex (nummers 2 t/m 28) onder handen genomen. De tuinen rondom het complex zijn voorzien van mooie, grijze tegels. Er zijn boompjes geplant en duurzame erfafscheidingen geplaatst (korven met rotsblokken). Verder is de binnenplaats opgeknapt en is er verlichting in het straatwerk aangebracht. Ook zijn bij de hoofdingang fietsenrekken geplaatst. Voorheen stonden de tweewielers verspreid over het complex, wat een rommelig beeld gaf.

Weg met de rommel!

Met behulp van enkele bewoners is ook de algemene berging opgeruimd. Bewoners konden met stickers aangeven welke spullen weg konden en de rommel is vervolgens in een grote container afgevoerd. De balkons zijn voorzien van een transparante folie, wat de privacy van de bewoners bevordert en het complex een frissere uitstraling geeft. En het zijn de details die het geheel afmaken: vanaf de binnenplaats is in de folie de tekst 'J. van Ketel' uitgespaard. In 2013 ondergaat het complex bovendien een grootscheepse schilderbeurt.

Modern én opgeruimd
De opknapbeurt zorgt voor veel positieve reacties. Omwonenden geven aan 'erg tevreden te zijn met het keurige resultaat'. De bewoners, veelal jongeren, roemen vooral het feit dat het complex moderner oogt en opgeruimd is. En dat zal ook zo blíjven; een huismeester zorgt voor een regelmatige controle .

Momenteel voert Wooncompagnie gesprekken met bewoners van het tweede complex aan de Jan van Ketelstraat (nummers 30 t/m 50), vervolgens is het complex aan de G. Anneveldstraat (nummers 25 t/m 42) aan de beurt. Wooncompagnie werkt bij de uitvoering van het project samen met wijkpanel Muggenburg. In dit panel zijn de woningcorporatie, de gemeente Schagen, de politie, buurtbewoners en huurdersverenigingen vertegenwoordigd.

Meer informatie over Wooncompagnie? Kijk op www.wooncompagnie.nl