Ingezonden persbericht


Persbericht:

Beste Bed & Breakfast van Nederland 2011 staat in Limburg

BERGHAREN, 5 juli 2011 - Résidence La Vie en Rose in het Limburgse dorp Lottum is op dinsdag 5 juli uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2011. Dat gebeurde tijdens een feestelijk ontbijt bij B&B De Donk in Bergharen. De trotse eigenaren ontvingen de prijs uit handen van Annemieke Hoogendijk, beter bekend als 'Mevrouw Stemband' uit de Grote Meneer Kaktus Show.

Résidence La Vie en Rose in 'rozendorp' Lottum is gevestigd in de verbouwde boerderij van een monumentaal brouwershuis uit 1880. Er zijn drie comfortabele suites voor de gasten. "Résidence La Vie en Rose is smaakvol ingericht, met heerlijke bedden en luxe privébadkamers. Je kunt hier echt bijtanken en je lekker in de watten laten leggen. Hotelluxe met de gemoedelijkheid van een bed & breakfast!", zegt Hanny Hoedemaker, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland, de organisatie achter de verkiezing.

Persoonlijke aandacht en zorg
Eigenaren Karlijn en Nico Dapper ontvingen de prijs - een schild met de tekst: 'Best Bed & Breakfast 2011' - uit handen van Annemieke Hoogendijk, beter bekend als 'Mevrouw Stemband' uit de Grote Meneer Kaktus Show. Zij heeft sinds 2009 haar eigen bed & breakfast: De Derde Ronde in het Zeeuwse dorp Wemeldinge. Uit eigen ervaring sprak ze: "Als B&B-eigenaar is het geweldig om te zien hoe gasten genieten van jouw paradijsje. Dat gaat niet vanzelf, het is vaak flink aanpoten, maar als je merkt hoe de persoonlijke aandacht en zorg gewaardeerd worden, dan is dat iedere keer weer een grote beloning!"

Tweede en derde plaats
Op de tweede plaats in de verkiezing van Beste Bed & Breakfast van Nederland 2011 eindigde een eveneens Limburgs B&B: 'La Gourmandise' in Bemelen, nabij Maastricht. Deze accommodatie is in 2009 al eens verkozen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland. De derde plaats is voor 'Buitenplaats Natuurlijk Goed' in het Gelderse dorp Oosterwolde.

Uitstekende gastenbeoordelingen
De drie winnaars scoorden dit jaar de meeste punten in de 5-tulpen-categorie, de hoogste klasse van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Ze voldoen aan alle belangrijke kwaliteitseisen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Bovendien hebben de drie B&B's uitstekende gastenbeoordelingen op Bedandbreakfast.nl. "De reviews zeggen iets over sfeer, authenticiteit en gastvrijheid. Résidence La Vie en Rose scoort hier maar liefst een 9,6 en is dus een welverdiende winnaar", aldus Hoedemaker.

Winnaars per categorie
Op 5 juli zijn tevens de winnaars bekend gemaakt in de categorieën van 1 t/m 4 tulpen. De winnaars per categorie zijn:

Categorie Naam B&B Plaats Provincie
5 tulpen 1. Résidence La Vie en Rose Lottum Limburg 2. La Gourmandise Bemelen Limburg
3. Buitenplaats Natuurlijk Goed Oosterwolde Gelderland 4 tulpen 1. De Wroeter Epe Gelderland
2. Hart van Zwaag Zwaag Noord-Holland
3. Nijhof Hollandscheveld Drenthe
3 tulpen 1. B&B 't Heem Winterswijk Corle Gelderland 2. B&B Landleven Hellevoetsluis Zuid-Holland
3. Beijersland Gendt Gelderland
2 tulpen 1. B&B Onder de Toren Enkhuizen Noord-Holland 2. De Meidenkamer Goudriaan Zuid-Holland
3. In de Lavinde Millingen aan de Rijn Gelderland

1 tulp 1. Allekes-inn Berlicum Noord-Brabant

2. Tuinhuis Ruige Weide Oudewater Utrecht

3. Meursside Delft Zuid-Holland

Over de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie
De verkiezing van 'Beste Bed & Breakfast van Nederland' is een initiatief van Stichting Bed & Breakfast Nederland. Deze organisatie ontwikkelt en verzorgt de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Aangesloten B&B's worden geclassificeerd op basis van objectieve normen zoals faciliteiten, veiligheid en hygiëne. De controle gebeurt door middel van mystery guests. Kijk voor meer informatie op www.bedandbreakfastclassificatie.nl.

----------
Noot voor de redactie,