Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Hoenderloo - Jongeman wil voetbaltraining bijwonen        |

De politie heeft maandagavond 4 juli in Hoenderloo een 20-jarige jongen uit Ede aangehouden. Hij wilde een voetbaltraining bijwonen en had hier geen toestemming voor. Bij controle van de voetbalfans wilde hij geen identiteitsbewijs tonen.


De jongen maakte deel uit van een groep mensen die de training van een voetbalclub in Hoenderloo wilde bijwonen. Omdat dit een besloten training betrof, werd de groep de toegang geweigerd. De groep was mening was dat zij de training wel mocht bijwonen en wilde niet weggaan, waarna de politie werd gewaarschuwd. Agenten die ter plaatse gingen vroegen de mensen in de groep om hun legitimatiebewijs te tonen. De 20-jarige jongen wilde hier, nadat het hem verschillende malen was gevraagd, niet aan voldoen, waarna hij is aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en na verhoor met een boete heengezonden.


2011092093

|     |Apeldoorn - Man aangehouden voor heling fiets             |

Een 31-jarige man uit Apeldoorn is maandag 4 juli op het Stationsplein in Apeldoorn aangehouden op verdenking van heling van een fiets.


Een inwoonster van Apeldoorn zag maandagavond rond 20.45 in Apeldoorn twee mannen op haar fiets rijden. De fiets was de dag er voor op de Hoofdstraat gestolen. Zij volgde de mannen die naar de Marktstraat fietsten en waarschuwde de politie. Aan de hand van het signalement van de mannen en de beschrijving van de fiets, startte de politie een zoektocht. Korte tijd later werd de fiets aangetroffen op het Stationsplein. De 31-jarige man stond alleen bij de fiets en werd aangehouden op verdenking van heling. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De tweede man werd niet aangetroffen.De fiets wordt teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.


2011092117

|     |Apeldoorn - Man aangehouden voor mishandeling             |

De politie heeft maandagmiddag 4 juli in Apeldoorn een 17-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden voor eenvoudige mishandeling.


Een 69-jarige man uit Apeldoorn zag maandagmiddag omstreeks 13.45 uur dat op een schoolplein aan de Schaepmanstraat in Apeldoorn kinderen aan het spelen waren, waarbij een kind door een ander kind werd geschopt en geslagen. De man sprak het schoppende kind aan, waarna het kind vertrok. Korte tijd later kwamen enkele jongeren bij de man aan de deur. Eén van hen, de 17-jarige Apeldoorner, sloeg de man direct in zijn gezicht, waardoor de man letsel aan zijn neus opliep.
Het slachtoffer belde de politie en agenten hebben korte tijd later de tiener aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De verdachte wordt aangemeld bij een jeugdpreventieproject, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.


2011091912

|     |Apeldoorn - Op heterdaad aangehouden voor auto-inbraak    |

Een 54-jarige man uit Apeldoorn is in de nacht van maandag op dinsdag 5 juli in Apeldoorn aangehouden voor inbraak in een auto.


De man werd rond 01.00 uur betrapt door surveillerende agenten, terwijl hij op een parkeerplaats aan de Korte Kanaalstraat inbrak in een bestelauto. De man wilde de autoradio stelen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is ingesloten voor nader verhoor.


2011092171

|     |Apeldoorn - Winkeldief aangehouden                        |

De politie heeft op maandagavond 4 juli een 42-jarige man uit Beekbergen in het centrum van Apeldoorn aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.


De politie kreeg omstreeks 18.10 uur de melding dat een man in een winkel aan de Hoofdstraat kleding had weggenomen zonder te betalen. De man was weggelopen in de richting van de Kanaalstraat/Hofstraat. Aan de hand van het signalement kon de man worden aangehouden op de Kanaalstraat. De man wordt er ook van verdacht dat hij douchegel bij een parfumeriezaak heeft weggenomen. De man is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011092078

|     |Beekbergen - Licht gewond bij aanrijding                  |

Bij een verkeersongeval op de Loenenseweg ter hoogte van de op/afrit van de A50 in Beekbergen zijn maandagmiddag 4 juli drie personen gewond geraakt.


Een 59-jarige automobiliste uit Loenen reed omstreeks 15.00 uur vanaf Beekbergen in de richting van Loenen.
Ter hoogte van de afrit A50 reed een 80-jarige automobilist uit Koog aan de Zaan de weg op om linksaf te slaan richting Loenen. Deze bestuurder zag de auto van de Loenense over het hoofd, waardoor een aanrijding ontstond.
De automobilist en zijn 81-jarige echtgenote zijn met onbekend letsel voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De Loenense heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Zij hield aan de aanrijding een gekneusde knie over.


2011092043

|     |Apeldoorn - Snelheidscontroles                            |

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 4 juli en in de nacht van maandag op dinsdag 5 juli snelheidscontroles gehouden op de Kayersdijk en de Matenpoort in Apeldoorn.


De controles werden gehouden naar aanleiding van klachten die bij de politie waren binnen gekomen over auto's die 's-nachts deze wegen als racebaan zouden gebruiken. Het gaat om 50 km-wegen.


Op de Kayersdijk werd van ongeveer 25 auto's de snelheid gecontroleerd. Drie automobilisten kregen een bekeuring voor het overschrijdeden van de maximumsnelheid. (twee x 82 km/uur en 1 x 86 km/uur)


Op de Matenpoort kreeg één automobilist een bekeuring omdat hij met een snelheid van 92/km/uur reed.


2011092177


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --