Registerpodologen lopen 100 km in kader van Oxfam Novib Trailwalker


EDE, 20110705 -- Drie teams registerpodologen hebben het laatste weekend van juni 100 km gelopen in het kader van de Oxfam Novib Trailwalker sponsoractie. Met als leus: Haal alles uit jezelf. Voor een ander.

De deelnemers meldden zich zaterdagochtend 25 juni jl. aan de start van het TrailWalker evenement. Elk team bestond uit vier lopers en een supportteam van twee personen. De barre tocht van 100 kilometer begon in Ede en doorkruiste de hoge Veluwe.

Met 100 kilometer voor de boeg gaven de voetspecialisten het goede voorbeeld. Samen op weg, niet alleen voor hun eigen prestatie, nee, de opbrengst van Oxfam Novib Trailwalker 2011 gaat naar het presteren van kinderen in onderwijsprojecten ondermeer in Myanmar. Samen hebben de drie teams voor ruim € 13.000 aan sponsorgelden binnen gehaald.

Barre tocht

De teams moesten samen starten en binnen 30 uur samen finishen. De tocht was mooi, maar bar. 80 kilometer lang regen en 25 uur zonder slaap, de hele nacht doorlopen, met alle ontberingen van dien. De drie teams registerpodologen werden binnen 25 uur oververmoeid en uitgeput, maar als helden binnengehaald. Na de felicitaties van de organisatie werden ze nog met een speldje als onomstotelijk bewijs van hun inzet bekroond.

Deze prestatie illustreert de ambitie van registerpodologen om veel te bereiken, hun geloof in goede (paramedische) voetzorg en hun liefde voor mensen.

Meer informatie:

www.trailwalker.nl
www.loop.nl





Ingezonden persbericht