Het bewogen leven van het beertje Lucky


AMSTERDAM, 20110705 -- Het beertje Lucky is pas 4 maanden oud, maar heeft al een bewogen leven achter de rug. Hij werd in Slovenië gevonden, ontvoerd en uiteindelijk door Vier Voeters gered.

Een poosje geleden zou Lucky zijn aangelopen bij een gezin in Slovenië. Zij waren van plan om hem in het gezin op te nemen, samen met hun hond en kinderen. Toen de autoriteiten hoorden van de levensomstandigheden waarin de beer verkeerde, die ver van ideaal waren, besloten zij de beer in beslag te nemen.

De internationale dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters hoorde van het voorval en bood een lange termijnoplossing aan voor de beer: de weesberenopvang Harghita in Roemenië. ‘Hier worden jonge weesberen met veel succes voorbereid op een leven in het wild,’ vertelt directeur Johanna Stadler. ‘De Sloveense autoriteiten vonden Harghita eveneens een geschikte bestemming voor de beer, en dus werden de voorbereidingen in gang gezet.’

Maar een dag voordat het team van Vier Voeters zou arriveren, gebeurde er iets onverwachts. Stadler: ‘Het hok was opengebroken en Lucky bleek ontvoerd. De politie startte een onderzoek, één van onze medewerkers reisde af naar Slovenië en we loofden een beloning uit voor degene die de beer kon terugbezorgen.’ Vrijdag 24 juni was Lucky weer terecht - hij bleek meegenomen te zijn door de familie die hem in de eerste instantie had “gevonden”.

Deze week wordt Lucky eindelijk naar Harghita overgebracht. Daar zal hij worden verzorgd door de beste berenspecialisten, zodat hij over een paar jaar weer kan terugkeren naar zijn geboorteland.

‘Wij zijn de Sloveense autoriteiten en ons team ter plaatse ontzettend dankbaar voor hun inzet,’ besluit Stadler. ‘Zij hebben ervoor gezorgd dat Lucky zijn naam eer aan doet en een leven in vrijheid tegemoet gaat.’





Ingezonden persbericht