Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Papa Roach exclusief naar 013

Op dinsdag 5 juli komt de alternatieve rockband Papa Roach voor een exclusief optreden naar 013. De Amerikanen waren al zes keer eerder te zien in 013 en zijn al die tijd graag geziene gasten gebleven. Dat de band productief is bewijst het feit dat zij vorig jaar twee albums uitbrachten. The Best Of Papa Roach en Time For Annihilation, deze laatste betreft een live-album aangevuld met nieuwe tracks.

Papa Roach moet wat langer wachten op het grote succes, maar wanneer het zich in 2000 vervolgens aandient, is het ook meteen goed raak. De hitsingle 'Last Resort' groeit uit tot het anthem van een generatie en maakt de heren uit Californië in één klap wereldberoemd. De stevige rockmuziek lift een goed eind mee op de populariteit van de nu metal, maar waar andere tijdsgenoten al lang en breed verdwenen zijn, blijft Papa Roach nog steeds prima platen maken.

Dat komt mede door de sound van de band. Hoewel de energie en woede van de beginjaren zeker nog te bespeuren zijn heeft Papa Roach op het laatste studio-album Metamorphosis duidelijk stappen gezet in de richting van een volwassener rockgeluid. Vorig jaar kwam de band met maarliefst twee nieuwe albums: een best of en een live-album, aangevuld met een aantal nieuwe tracks, waarmee de productieve band eens te meer bewijst nog steeds garant te staan voor rock met een hoofdletter R!

Papa Roach
Dinsdag 5 juli 2011 | aanvang 19:30 | zaal open 18:30 Tickets ¤ 26,50 (excl. service- en traansactiekosten) Dommelsch Zaal | VVK vanaf zaterdag 2 april 2011

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht