Ingezonden persbericht


Voor het eerst te zien in Nederland: LES ENFANTS DU PARADIS

BosTheater openluchtvoorstelling 2011

dinsdag 5 juli t/m zaterdag 3 september

Het BosTheater brengt deze zomer de productie Les Enfants du Paradis in de regie van Ingejan Ligthart Schenk. Bij het publiek beter bekend van de filmklassieker van Marcel Carné uit 1945, wordt Les Enfants du Paradis door het BosTheater voor het eerst als theaterproductie opgevoerd in Nederland. De voorstelling is een ode aan het theater in al zijn rijkdom en genres.

Les Enfants du Paradis speelt zich af op de Boulevard du Crime ofwel de Misdaadboulevard, waar de theaters worden bevolkt door toneelspelers, dromers, criminelen, arme luizen en rijke graven. De armoedzaaiers zijn het publiek op het schellinkje, de kinderen van het paradijs. Een theatervoorstelling over ambitie en vurig verlangen naar vrijheid, over vriendschap en succes, maar ook een meeslepend fataal liefdesdrama.

Gebaseerd op een tekst van Jacques Prévert.

Regie: Ingejan Ligthart Schenk, decor: Stans Lutz, kostuums: Jantine Kraaijeveld/Ria de Groote, licht: Reier Pos, muziek: Alberto Klein Goldewijk, vertaling: Sanders/Vosmaer, bewerking: Ligthart Schenk/Bindervoet

Spel: Mohammed Azaay, Britt Bakker, William Dashwood, Sjaan Duinhoven, Jochum ten Haaf, Maarten Heijmans, Meral Polat, Frances Sanders, Jochem Stavenuiter

Voorstellingen: 5 t/m 7 juli (try-outs), 8 juli (première), 9 juli t/m 3 september 2011

Speeldagen: di t/m zat (niet op zo en ma)

Aanvang: 21.30 uur

Locatie: het BosTheater, openluchttheater in Theater Het Amsterdamse Bos, Amstelveen

Kassa, restaurant en café: open vanaf 18.30 uur

Het restaurant van het BosTheater wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een bistro waar bezoekers een echte Franse boerenmaaltijd kunnen nuttigen.

Bij twijfelachtig weer kan vanaf 18.00 uur gebeld worden: 020 6433286 of op onze website voor plaatselijk actueel weerbericht.

Meer informatie en reserveren: www.bostheater.nl

Over het BosTheater:

Ieder jaar brengt het BosTheater gedurende de zomermaanden een nieuwe theaterproductie met een groots decor in het openluchttheater in het Amsterdamse Bos, Amstelveen. De voorstellingen zijn vaak eigenzinnige en moderne bewerkingen van het klassieke repertoire zoals dat van Shakespeare, Tsjechow, Brecht. Speciale activiteiten, die passen bij de thematiek van de voorstelling, filmvertoningen en live muziek, maken het avondvullend theaterevenement compleet.

Theater het Amsterdamse Bos wordt mede mogelijk gemaakt door een substantiële bijdrage van Hoofdsponsor Amsterdam Airport Schiphol, de Gemeente Amsterdam

foto publiek - Joost Brugman

foto tribune - Francois Hendrickx

foto decor - Dorothy Zon


---