Ingezonden persbericht


Waar staat het beste bed & breakfast van Nederland?

Bekendmaking op 5 juli 2011

BLADEL, 6 juni 2011 - Staat het 'Beste Bed & Breakfast van Nederland 2011' in Limburg of in Gelderland? Drie B&B's maken kans op deze prestigieuze titel. Stichting Bed & Breakfast Nederland roept de winnaar uit op dinsdag 5 juli 2011 tijdens een feestelijk ontbijt bij B&B De Donk in Bergharen.

De drie genomineerden zijn: 'Résidence La Vie en Rose' in Lottum (Limburg), 'Buitenplaats Natuurlijk Goed' in Oosterwolde (Gelderland) en 'La Gourmandise' in Bemelen (Limburg). "De genomineerden voldoen aan alle kwaliteitsnormen en bieden een uitmuntende gastvrijheid", aldus Hanny Hoedemaker, oprichter van Bedandbreakfast.nl en directeur van Stichting Bed & Breakfast Nederland, de organisatie achter deze jaarlijkse verkiezing. De winnaar ontvangt een schild met de tekst: 'Best Bed & Breakfast 2011'.

Meetbare kwaliteitseisen
De drie kanshebbers scoorden dit jaar de meeste punten in de 5-tulpen-categorie van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie.* Hoedemaker: "Het classificatiesysteem draait om meetbare kwaliteitseisen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Maar minder tastbare kenmerken, zoals authenticiteit, gastvrijheid en sfeer, zijn natuurlijk ook belangrijk. Daarom wegen we bij de keuze van de genomineerden ook de gastenbeoordelingen op Bedandbreakfast.nl mee." De drie genomineerde B&B's worden op Bedandbreakfast.nl door gasten gewaardeerd met minstens een 9.

Grootste B&B-gids van Nederland
Voorafgaand aan de prijsuitreiking wordt de nieuwe gids 'Bed & Breakfast in Nederland' gepresenteerd. Met ruim 2.500 accommodaties en maar liefst 1.248 kleurenpagina's is dit de grootste en dikste B&B-gids van Nederland. Het boek, een uitgave van Bed & Breakfast Nederland (BBN), is voor ¤ 24,95 te bestellen via Bedandbreakfast.nl/bestel.

Over de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie
De jaarlijkse verkiezing 'Beste Bed & Breakfast van Nederland' is een initiatief van Stichting Bed & Breakfast Nederland. Deze organisatie ontwikkelt en verzorgt de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Aangesloten B&B's worden geclassificeerd op basis van meetbare normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. De controle gebeurt door middel van mystery guests. Zie: Bedandbreakfastclassificatie.nl.


* Op 5 juli worden ook de beste B&B's in de categorieën van 1 t/m 4 tulpen bekendgemaakt.

----------
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht