Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Mercy Ships op tv in "Bestemming Onbekend"

Rotterdam | 15 juni 2011 ­ Op 5 juli is Mercy Ships te zien in een aflevering van "Bestemming Onbekend" van de EO. In "Bestemming Onbekend" overvalt presentator Klaas van Kruistum nietsvermoedende vakantiegangers op Schiphol. Hij vraagt jongeren om hun tickets naar een heerlijke zon- en feestbestemming te verscheuren en in te wisselen voor tickets naar een onbekende bestemming. Het enige wat ze weten is dat het een reis wordt om nooit te vergeten. Wanneer zij instemmen, worden zij vervolgens een week lang geconfronteerd met een totaal andere wereld dan die van henzelf. Jongeren die zich voornamelijk bezighouden met uitgaan, winkelen en vrienden, worden aan het werk gezet om iets te betekenen voor mensen uit een ander land die leven onder de meest erbarmelijke omstandigheden.

Hoe zullen deze jongeren reageren wanneer ze in de wereld van hulpverlening van Mercy Ships komen? De aflevering is op 5 juli, om 21:35 op Nederland 3 te zien.

Mercy Ships
Mercy Ships is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie met hospitaalschip Africa Mercy. Mercy Ships is sinds 1978 actief in het verlenen van medische en tandheelkundige hulp, het doen van (land)bouwprojecten en het geven van training in gezondheidskunde en landbouw. Mercy Ships brengt hoop en genezing naar de vergeten armen en biedt hulp aan alle mensen ongeacht ras, geslacht of religie. Voor meer informatie kunt u kijken op www.mercyships.nl.

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht