Ingezonden persbericht


Persbericht

Zwolle, 30 juni 2011

Live uitzending premièrevoorstellingen Festival ZwArt

Vanaf dinsdag 5 juli laat de provincie Overijssel haar inwoners weer mee genieten van een Overijssels festival: ZwArt! Op 5 juli zijn de openingsvoorstellingen van dit festival live te zien op het Grote Kerkplein in Zwolle, op jijenoverijssel.nl en via diverse partners.

Kijk, praat en geniet mee
Dinsdagavond 5 juli begint met een live registratie van de voorpremière van de video-opera 'Si Wang', gevolgd door 'Cities Change the Songs Of Birds'. De voorstellingen zijn gecomponeerd door componist JacobTV. Aan beide voorstellingen werkt de talentvolle harpiste Lavinia Meijer mee. Al zijn ze voor een besloten publiek, de provincie Overijssel geeft samen met Beeld van Overijssel en Festival ZwArt alle inwoners de mogelijkheid om live mee te genieten.

Het programma:
19.30 - 20.00 uur - Si Wang
20.00 - 20.30 uur - Pauzeprogramma
20.30 - 21.15 uur - Cities Change the Songs of Birds

Op het Grote Kerkplein in de Zwolse binnenstad verrijst tijdens het festival een scherm van 30 m2. Hier kunnen belangstellenden live kijken. Neem voor het comfort een eigen stoel of kussen mee of neem plaats op één van de terrassen in de buurt. Voor de thuisblijvers verzorgt de provincie Overijssel een live registratie op jijenoverijssel.nl en beeldvanoverijssel.nl. Op deze site kunnen bezoekers hun mening geven over de voorstellingen. Ook is hier dagelijks vanaf 14.00 uur een dagjournaal te zien.

En verder
De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat haar inwoners kunnen genieten van Overijsselse kunst en cultuur. Daarom is er deze zomer nog meer te zien: Deventer Op Stelten (1 - 3 juli), GrensWerk (24 september - 2 oktober). Ook is er een live uitzending van het Buitenconcert Beethoven 9 van het Orkest van het Oosten op 15 juli.