Ingezonden persbericht


Stichting e-laad vraagt publiek om suggesties voor zomerse oplaadpunten

Zoektocht naar ideale plek voor een zomers oplaadpunt gaat van start

De Stichting e-laad gaat deze vakantie op zoek naar de mooiste, meest bijzondere plek voor een publiek oplaadpunt voor elektrische auto's. Het publiek kan tijdens een vakantie, weekendje weg of dagje uit in eigen land, inspiratie opdoen en locaties inzenden. Hiervan worden er tien genomineerd door een jury onder leiding van Ton Rombouts, voorzitter van de stichting e-laad.

Nu zijn ze nog bijzonder, elektrische auto's maar ze zijn bezig aan een opmars. En om die opmars mogelijk te maken wordt er door de stichting e-laad een infrastructuur van publieke laadpunten opgezet. De teller is de 500 punten al gepasseerd. Maar nog weinig van die punten staan op druk bezochte 'zomerse' plekken. Denk daarbij aan het strand, het bos, bij een pretpark, of recreatieplas. Daarom organiseert stichting e-laad nu een wedstrijd op zoek naar het meest bijzondere, meest prachtige, plekje waar hoog nodig een oplaadpunt moet komen voor elektrische auto's. Iedereen mag suggesties doen. Maak een foto en maak duidelijk waar het precies is en waarom juist hier een zomers oplaadpunt zou moeten verschijnen. Inzendingen kunnen voor 31 augustus 2011 gestuurd worden naar zomer@e-laad.nl.

Inzendingen moeten voldoen aan de volgende eisen:


- Het moet gaan om een plek in Nederland.
- Deze moet in de zomer druk bezocht worden.
- Motiveer goed waarom juist hier een paal moet komen.
- Het oplaadpunt moet op publieke grond komen (dus niet op eigen terrein). Maar dat zoeken onze mensen wel uit.

Na 31 augustus maakt de jury een keuze voor tien suggesties en daar kan op gestemd tot eind september. De winnaar krijgt een prijs (weekendje gratis elektrisch rijden met de elektrische Volkswagen van stichting e-laad). Bovendien gaat e-laad haar best doen om in overleg met de betreffende gemeente voor het volgende zomerseizoen ook echt een oplaadpunt aan te leggen op die plek. Ook andere kansrijke locaties zullen met betreffende gemeenten worden besproken.

Stichting e-laad
De stichting e-laad plaatst en onderhoudt publieke oplaadpunten voor elektrisch auto's. De stichting kan de publieke oplaadpunten plaatsen dankzij financiële ondersteuning van de publieke netwerkbedrijven van Nederland. Zij willen met de maximaal 10.000 laadpunten ervaring opdoen met de gevolgen voor het elektriciteitsnetwerk. Zie ook: http://www.e-laad.nl/over-ons/2



Ingezonden persbericht