Ingezonden persbericht


5 juli 2011

Vanavond 21:20 uur

Moord 36-jarige Ahmet Isik Drie brandstichtingen Moord/doodslag 45-jarige Engelsman Verder in de uitzending:

Moord 36-jarige Ahmet Isik

Op zondagmiddag 12 juni ziet een wandelaar langs de volkstuintjes aan de Roel Langerakweg in Rotterdam een hand uit het water steken. De politie haalt niet veel later het lichaam van de 36-jarige Ahmet Isik uit het water. Zijn keel is doorgesneden en uit het onderzoek blijkt dat Ahmet in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 juni moet zijn omgebracht. Ahmet laat een vrouw en drie kinderen achter.

Drie brandstichtingen

Eén keer brand in je huis in het midden van de nacht is vreselijk. Drie nachtelijke brandstichtingen achter elkaar is een nachtmerrie. Het gebeurt bij een 59-jarige man in de Jan Goeverneurstraat in Groningen. In het pand waar hij woont wordt tot drie keer toe brandbaar materiaal door de brievenbus naar binnen gegooid. Van de derde keer zijn bewakingsbeelden waarop de brandstichter te zien is.

Moord/doodslag 45-jarige Engelsman

Een rustige woonwijk met spelende kinderen is niet de plek voor een koelbloedige liquidatie. Toch gebeurt dit op woensdag 8 juni wanneer in de Kenitrastraat in Rotterdam-Alexander rond 20.00 uur een schietpartij plaatsvindt. De 45-jarige Engelsman Matthew John Carter wordt hierbij geraakt. Op dinsdag 14 juni overlijdt hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Verder in de uitzending:

Onder meer: mishandeling en openlijke geweldpleging in Utrecht en een diefstal uit een apotheek in Vught (alles onder voorbehoud van actualiteit).