Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid

Den Haag, 5 juli 2011

Vragen van de leden Dijksma en Van Dekken (PvdA) over overlast van de KLM Luchtvaart School op vliegveld Eelde aan de staatssecretaris van Infrastructuur & Milieu


1.Bent u op de hoogte van de ernstige overlast die vrijwel dagelijks in Noord Drenthe wordt veroorzaakt door de lesvliegtuigen van de KLM Luchtvaart School (KLS)?
2.Heeft u -zoals aangekondigd in de Luchtvaartnota- de plannen al ontvangen die de luchthavenexploitant in overleg met de vliegscholen moet opstellen om de geluidsbelasting en de geluidhinder van de lesvliegtuigen zoveel mogelijk te beperken?
3.Zo niet, waardoor niet en op welke termijn kan de Kamer deze plannen tegemoet zien?
4.Kunt u aangeven hoe groot het economisch belang is van de KLS in vergelijking met het economisch belang van toeristisch/recreatieve sector in Noord-Drenthe?
5.Kan het economisch belang van de KLS voldoende rechtvaardiging zijn voor de ernstige overlast veroorzaakt door de KLS die duizenden omwonenden dagelijks ervaren en de economische schade aan toeristisch/recreatieve sector in Noord-Drenthe? Zo ja, hoe beredeneert u dat belang?
6. Zo niet, welke belang is dan in het geding, dat de overlast doet voortduren?
7. Kunt u aangeven waarom de KLS rond vliegt in verouderde toestellen die ernstig overlast veroorzaken, terwijl de overige scholen gebruik maken van moderne toestellen die aanmerkelijk minder overlast veroorzaken en hoe lang bent u bereid dat toe te staan?
8.Kunt u aangeven wat u gaat doen om een eind te maken aan de overlast?

PvdA-Voorlichting
Plein 2
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag