Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid


Den Haag, 5 juli 2011

Vragen van de leden Van Dekken en Plasterk (beiden PvdA) over het bericht dat banken nog te weinig doen aan misstanden bij varkenshouderijen. aan de staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie en de Minister van Financiën
1) Bent u bekend met het artikel in Trouw (1) naar aanleiding van een onderzoek van Eerlijke Bankwijzer waaruit blijkt dat banken nog te weinig doen aan misstanden bij varkenshouderijen?
2) Bent u het ermee eens dat banken via de financiering in belangrijke mate kunnen bijdragen aan het realiseren van een meer diervriendelijke varkenshouderij? Bent u het eens met Eerlijke Bankwijzer dat er voor de grote banken nog mogelijkheden zijn die tot dusver niet volledig benut zijn?
3) Bent u bereid in gesprek te treden met de bankensector om te spreken over mogelijkheden tot het bijdragen aan een diervriendelijkere varkenshouderij en uiteindelijk tot een gezamenlijke oplossing te komen?
* http://www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groen/article/detail/2461935/2011/07/05/Banken-doen-nog-te-weinig-aan-misstanden-varkenshouderijen.dhtml,

PvdA-Voorlichting
Plein 2
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag




Partij van de Arbeid