Gemeente Apeldoorn

5-7-2011

Concept Winkeltijdenverordening 2011 ter inspraak

Wijziging van de Winkeltijdenwet maakt het aanpassen van de huidige Winkeltijdenverordening noodzakelijk. Een concept Winkeltijdenverordening 2011 ligt vanaf donderdag 7 juli op het stadhuis ter inzage. Nieuw uitgangspunt is dat de twaalf reguliere koopzondagen voor de gehele gemeente Apeldoorn op dezelfde zondag zullen vallen. Verder is gewijzigd dat per branche verschillende koopzondagen op verzoek van de ondernemers kunnen worden aangewezen. Dat betekent dat voor bijvoorbeeld meubel- of tuincentra, de autobranche en doe-het-zelfbranche andere koopzondagen kunnen gelden dan de reguliere koopzondagen in de rest van de gemeente.

In de concept Winkeltijdenverordening zijn verder weinig wijzigingen. Zo blijft de openstelling van supermarkten op zondag ongewijzigd. Het aantal koopzondagen in de binnenstad en het buitengebied blijft eveneens ongewijzigd. Op grond van de Winkeltijdenwet (artikel 3) zijn maximaal twaalf koopzondagen toegestaan. Als meer koopzondagen wenselijk zijn, dan kan dat op basis van het argument dat Apeldoorn een toeristische gemeente is. De gemeente Apeldoorn gebruikt die reden voor de openstelling van winkels in de binnenstad en de dorpen. Dat houdt in dat, net als nu, de binnenstad twee extra koopzondagen krijgt en dat in de dorpen in de periode van april tot en met oktober de winkels elke zondag geopend mogen zijn.

De concept-verordening ligt zes weken ter inzage bij de receptie in het stadhuis. Inwoners en andere belanghebbenden kunnen gedurende deze termijn hun zienswijze schriftelijk (Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn) of mondeling via telefoonnummer 14 055 naar voren brengen.

Einde persbericht