Ingezonden persbericht


Sterren chef-koks bekronen rundvleeskroketten van Cas Spijkers.

Titel "Beste rundvleeskroket van Nederland" op naam van Cas Spijkers.

Velserbroek, 5 juli 2011- Een vijftal Chef-koks heeft afgelopen week in restaurant Ron Blauw in Amsterdam de tien bekendste kroketmerken blind getest. Het testpanel bestond uit een vijftal gerenommeerde sterrenchefs die samen goed zijn voor 6 Michelin sterren. De initiatiefnemer, het Horecavakblad Chef's Magazine laat maandelijks door sterrenchef-koks diverse producten blind testen. Deze maand kreeg het testpannel bestaande uit: Menno Post, Christopher Naylor, Bert Stomphorst, André Gerrits en Dietmar Baars rundvleeskroketten om te beoordelen. Op zowel kleur, geur, smaak, vulling en krokantheid scoorde de kroket goed. 'Mooi vlees, lekker kruidig, maar ook peterseliesmaak werden genoemd. Aantrekkelijk en mooi krokant, waren eveneens woorden die vaak werden genoteerd in het juryrapport. Cas Spijkers is de man die Nederland culinair op de kaart heeft gezet, bracht ondermeer restaurant De Swaen in Oisterwijk naar de culinaire top van Nederland en was de eerste Nederlandse kok die door Michelin bekroond werd met twee sterren. Samen met de Firma Exellentfood ontwikkelde zij een aantal jaren terug onder andere een range met ambachtelijk gemaakte kroketten, waarvan er nu één wordt bekroont als zijnde "Beste rundvleeskroket van Nederland"

Chef's Magazine welke wordt uitgegeven door Uitgeverij Vizier is een vakblad voor het midden en hoge segment van de Horeca in Nederland. Het magazine is een maandelijkse inspiratiebron voor (chef)koks en horecaondernemers en gratis naar 10.000 horecabedrijven verzonden.