Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Interesse in Haarlemse hotelkamer stijgt snelst

Ook Breda in trek bij Nederlandse reiziger

Amsterdam, 5 juli - Nederlandse reizigers tonen grote belangstelling voor hotelovernachtingen in Haarlem. Op boekingssite Hotels.com werd de afgelopen maand ruim vijf keer vaker naar een hotelkamer in Haarlem gezocht dan in dezelfde periode een jaar geleden. Daarmee is Haarlem de bestemming met het snelst stijgende aantal zoekopdrachten ten opzichte van vorig jaar. De Noord-Hollandse stad wordt op de voet gevolgd door Breda.

Maandenlang waren het buitenlandse bestemmingen die de grootste groei vertoonden. De top van de ranglijst bestaat nu voor de tweede achtereenvolgende maand uit binnenlandse steden. In mei voerden Delft en Leiden de lijst aan.

De top drie wordt gecompleteerd door Porto. Het aantal zoekopdrachten van Nederlandse reizigers naar een hotel in de Portugese havenstad steeg met 485 procent ten opzichte van vorig jaar.

De derde Nederlandse stad waarvoor de belangstelling van reizigers uit eigen land sterk toenam is Eindhoven. De afgelopen maand zochten Nederlanders er bijna vier keer vaker naar een hotelkamer dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Stad en strand

Mogelijk hebben de hoge temperaturen tijdens de eerste zomerse weken in ons land bijgedragen aan de toegenomen populariteit van Haarlem. De stad ligt op steenworpafstand van de kust. Haarlem grenst bovendien aan Amsterdam. Deze kenmerken maken de stad tot een interessante bestemming voor een binnenlandse stedentrip.

Zoekgegevens uit overige Europese landen laten zien dat de belangstelling voor bestemmingen in Florida is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. De populariteit van met name Miami en Key West groeide in veel landen, waaronder Nederland. Dat geldt tevens voor de populariteit van het Spaanse Ibiza.

Procentuele groei in zoekopdrachten op Hotels.com vanuit Nederland, juni 2011 ten opzichte van juni 2010:


1. Haarlem, Nederland 510 %


2. Breda, Nederland 500 %


3. Porto, Portugal 485 %


4. Rio de Janeiro, Brazilië 480 %


5. Pattaya, Thailand 470 %


6. New Delhi, India 450 %


7. Genua, Italië 450 %


8. Paramaribo, Suriname 445 %


9. Playa del Carmen, Mexico 435 %


10. Key West, VS 410 %


11. Kaapstad, Zuid-Afrika 410 %


12. Orange, VS 400 %


13. Moskou, Rusland 400 %


14. Alanya, Turkije 400 %


15. Comomeer, Italië 400 %


16. Benidorm, Spanje 400 %


17. Santa Susanna, Spanje 395 %


18. Marbella, Spanje 395 %


19. Agadir, Marokko 395 %


20. Eindhoven, Nederland 390 %

Opmerking: de hierboven genoemde resultaten zijn gebaseerd op feitelijke zoekgegevens en niet gecorrigeerd door eventuele congressen en/of evenementen die van invloed kunnen zijn op de gegevens.

................................................…………………………………………………………………………….

Einde persbericht. Dinsdag 5 juli 2011.

Noot voor de redactie (