Persbericht

NAVTEQ breidt bedrijfsaanbod in Europa uit met postcodegrenzen Nieuw product biedt visuele weergave en data-analyse in geo-demografische en geo-marketingtoepassingen

Veldhoven - 5 juli 2011 - NAVTEQ, de toonaangevende leverancier van kaarten, verkeers- en locatiegegevens voor navigatie, locatiegebonden services en mobiele reclame wereldwijd, biedt nu Postal Code Boundaries in Europa. De polygonen in dit nieuwe product hebben geo-referentiepunten naar de toonaangevende NAVTEQ®-kaart waardoor zeer effectieve vergelijkingen en analyses binnen diverse bedrijfs- en GIS-toepassingen mogelijk zijn.

Voorbeelden van toepassingen met Postal Code Boundaries zijn:
* Geo-marketinganalyse: marketing- en salesterritorium, handelsgebied en demografie
* Vestigingskeuze: retail- en projectontwikkeling, onroerend goed, onderwijs en gemeenteservices
* Risicoanalyse: verzekeringsacceptatie en rampenbestrijding
* Websites: gemeenteservices en winkellocators
* Verwachtingsanalyse: potentiële klantvraag, analyse van probleemwinkels en branchenetwerken
* Infrastructuuranalyse: telecommunicatie, nutsvoorzieningen en transportnetwerken
* Landbeheer: landgebruik, zone-indeling, instandhouding, landontginning en schooldistricten

"Diverse industrieën hebben een groeiende belangstelling voor geo-analyse en een postcode is wereldwijd de belangrijkste begrenzing binnen GIS-toepassingen", aldus Frank Pauli, vice president EMEA map & content products, NAVTEQ. "Dit was een natuurlijke uitbreiding van ons reeds sterke assortiment bedrijfscontent in Europa."

NAVTEQ biedt op dit moment postcodegrenzen in 8* Europese landen en wil eind 2011 dit in heel Europa kunnen aanbieden, gevolgd door een verdere uitbreiding naar het Midden-Oosten en Afrika in 2012. Het product is verkrijgbaar in de bestandsformaten ESRI Shapefile en MapInfo TAB.


*België, Duitsland, Frankrijk, IJsland, Malta, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland