Politie Twente

Scooterrijder gewond bij aanrijding Enschede
Een 22-jarige vrouw uit Enschede raakte maandag 4 juli gewond bij een aanrijding.

Maandag 4 juli omstreeks 15.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Noord Esmarkerrondweg in Enschede. Een 18-jarige automobilist uit het Duitse Metelen reed over de Noord Esmarkerrondweg en sloeg linksaf de Oosterstraat in. Daarbij zag hij een 22-jarige vrouw die uit tegengestelde richting op haar scooter reed, over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De vrouw werd voor controle door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 18-jarige automobilist krijgt een proces-verbaal voor het niet verlenen van voorrang. (2011063115)

Motorrijder raakt rijbewijs kwijt na rijden onder invloed van alcohol Enschede
Een 51-jarige motorrijder uit Enschede raakte maandag 4 juli zijn rijbewijs kwijt, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol op zijn motor reed.

Maandag 4 juli omstreeks 20.30 uur zag een surveillerende motoragent, op de Hengelosestraat in Enschede, een motorrijder rijden. De motorrijder reed aan de linkerzijde van de weg over het fietspad. De man werd staande gehouden nadat hij bijna een aanrijding had veroorzaakt met geparkeerde auto's. Omdat het vermoeden bestond dat de motorrijder, een 51-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,69 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2011063248)

Man overleden
Enschede
De 21-jarige man die zaterdag 2 juli rond 18.30 uur ernstig gewond raakte bij een verkeersongeval aan de Euregioweg in Glanerbrug, is zondag 3 juli in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. (20110625388)