Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rendelien Verschoof-Puite wint stimuleringsprijs

Amsterdam, 5 juli 2011 - Op 29 juni heeft Rendelien Verschoof-Puite, deelnemer aan de opleiding Arts Maatschappij & Gezondheid van de NSPOH, de stimuleringsprijs gewonnen. Zij ontving deze prijs voor haar beleidsnotitie die zij schreef over MRSA-preventie in de Jeugdgezondheidszorg: "zinvol en noodzakelijk of onzin en overbodig?". Rendelien Verschoof-Puite is medisch adviseur Icare JGZ, Meppel. Jaarlijks kent de Koepel van Artsen Maatschappij & Gezondheid de stimuleringsprijs toe aan het meest waardevolle rapport, onderzoek of advies dat door een Arts M&G in het kader van zijn of haar opleiding is geproduceerd. De onafhankelijke deskundige jury bestond uit Prof. Dr. Jan Hendrik Richardus, ErasmusMC, Dhr. Frits Coumans, arts M&G en directeur van de GGD Rivierenland en Dr. Marc Soethout, Arts M&G, VUMC.

Waardevol onderzoek tijdens opleiding
De jury is van mening dat "deze inzending een uitstekend voorbeeld is van de rol van de Arts Maatschappij & Gezondheid; het stuk beroert een maatschappelijk zeer relevant onderwerp, waarbij ook politieke en economische belangen een rol spelen. In de beschrijving en analyse laat Rendelien Verschoof zien dat zij haar zij medische achtergrond en de competenties van de arts M&G uitstekend kan combineren. Zij heeft het stuk echt vanuit een public health perspectief geschreven." De jury vindt deze uitzending een heel mooi voorbeeld van de rol van de Arts M&G. Alle inzendingen van dit jaar laten zien dat de opleiding tot Arts M&G waardevol is gebleken en tot goede resultaten heeft geleid.

Diplomauitreiking
De acht kandidaten die dit jaar hebben meegedongen naar de prijs, zijn in 2009 gestart met de 2e fase van hun opleiding Arts Maatschappij & Gezondheid. Winnares Rendelien Verschoof mag het geld besteden aan een wetenschappelijk buitenlands congres. De uitreiking maakte deel uit van de feestelijke diplomering in het Planetarium aan de Gaasperplas, waarbij ook andere deelnemers aan beroepsopleidingen van de NSPOH hun diploma in ontvangst namen. Het plenaire gedeelte vond plaats in aanwezigheid van Niek Klazinga, hoogleraar sociale geneeskunde bij het AMC, in zijn hoedanigheid als decaan van de Academische Opleidingswerkplaats AMC/NSPOH.

Einde persbericht




Ingezonden persbericht