Gemeente Utrecht

Persbericht

'Consultatie over busbanen en wegen Kanaleneiland, Transwijk, Dichterswijk'

Uitwerkingsplan Terwijde 3 vastgesteld

Het college heeft het uitwerkingsplan 'Terwijde 3' ongewijzigd vastgesteld. De hoofddoelstelling van dit plan betreft de realisering van de woonwijk 'KubusEiland'. Binnen het plangebied worden vrije kavels uitgegeven, waar maximaal 50 woningen mogen worden gebouwd.

Het uitwerkingsplan 'Terwijde 3' is een uitwerking van het bestemmingsplan Leidsche Rijn Utrecht 1999 en heeft betrekking op een gebied dat ligt in de wijk Terwijde, de meest noordelijke woonwijk van Leidsche Rijn. Terwijde ligt ingebed tussen bedrijventerrein de Wetering en het spoor van Utrecht naar Rotterdam en Den Haag. Het plangebied van dit uitwerkingsplan wordt aan de zuidkant begrensd door de Jazzsingel, aan de westkant door de woonbebouwing van scherf 7 en aan de noordoost zijde door bedrijventerrein De Wetering.

Het uitwerkingsplan is een gedeeltelijke herziening van het in 2004 opgestelde ontwerpuitwerkingsplan 'Terwijde 1'. Het ontwerpuitwerkingsplan heeft vanaf 21 april 2011 gedurende zes weken, dus tot en met 1 juni 2011, ter inzage gelegen. In deze periode zijn geen zienswijzen ingediend.