Maastricht University

5 juli 2011

Nieuw lid Raad van Toezicht Universiteit Maastricht

Dr. Jeroen Kremers, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur en Chief Risk Officer van de Royal Bank of Scotland NV, is met ingang van 1 juli 2011 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht (RvT) van de Universiteit Maastricht. Kremers volgt drs. Dick Sluimers op, die deel uitmaakte van de Raad van Toezicht sinds 1 mei 2008 en onlangs te kennen heeft gegeven uit de Raad van Toezicht Universiteit Maastricht te willen treden in verband met het aanvaarden van een toezichthoudende functie bij de IFRS Foundation.

De Raad van Toezicht ziet toe op het beleid van het College van Bestuur en op de algemene gang van zaken binnen de universiteit. Naast de toezichthoudende taak vervult de Raad een belangrijke rol als klankbord voor en adviseur van het College van Bestuur. De Raad van Toezicht is verantwoording verschuldigd aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Voordat dr. Jeroen Kremers in 2009 in dienst trad bij de Royal Bank of Scotland, aanvankelijk als Executive and Head of Global Country Risk, was hij lid van de Raad van Bestuur en hoofd Public Affairs bij ABN AMRO. Daarvoor vervulde hij verschillende functies bij het IMF en het Ministerie van Financiën. Jeroen Kremers was tot voor kort voorzitter van het Bestuur van het Tinbergen Instituut.

De Raad van Toezicht van de Universiteit Maastricht bestaat verder uit drs. Ad Veenhof (voorzitter), mw. Truze Lodder en prof.dr. Ursula Nelles.