Ingezonden persbericht


Antwerpen, 5 juli 2011

Intervest Retail verwerft het winkelcomplex Jardin d'Harscamp, met een totale bebouwde oppervlakte van 2.596 m², gelegen aan Place de l'Ange 4 in het topwinkelgebied van Namen (circa 108.000 inwoners).

De recent heraangelegde Place de l'Ange vormt samen met de Rue de l'Ange en de Rue de Fer het kernwinkelgebied van Namen. Het winkelcomplex is gelegen in de directe omgeving van onder meer Mango, Massimo Dutti en Zara. Het pand heeft een totale commerciële winkeloppervlakte van 2.228 m² en ondergronds 23 privatieve parkeerplaatsen. Het winkelcomplex omvat momenteel 17 kleinere winkels met huurders zoals Club, Woman's Secret, Belgique Loisir, enz. De winkelunits kunnen relatief eenvoudig worden samengevoegd tot een groter geheel.

De huidige huurinkomsten bedragen circa ¤ 534.000 op jaarbasis hetgeen aanzienlijk lager is dan de actuele gangbare markthuurwaarde. De aanschaffi ngswaarde van dit vastgoed bedraagt circa ¤ 10,3 miljoen en geeft de bevak een brutoaanvangsrendement1 van 5,20 %. De aanschaffi ngswaarde ligt in lijn met de waardering uitgevoerd door de onafhankelijke vastgoeddeskundige van de bevak. De investering wordt gefi nancierd uit de beschikbare kredietlijnen van de bevak.

De transactie is afgesloten onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van een fi scale ruling waarbij de overdracht, door middel van de vestiging van een recht van erfpacht en de daaropvolgende overdracht van de naakte eigendom, niet voor herkwalifi catie vatbaar is. Intervest Retail verwacht dat deze fi scale ruling in het vierde kwartaal van 2011 zal verkregen worden.

Deze transactie is begeleid door vastgoedmakelaar Savills.

Noot aan de redactie:

voor meer informatie gelieve contact op te nemen met: INTERVEST RETAIL NV, openbare vastgoedbevak naar Belgisch recht, Rudi Taelemans - COO of Inge Tas - CFO
T + 32 3 287 67 87, www.intervestretail.be