Politie Gelderland-Zuid

Woninginbrekers overlopen, 4 aanhoudingen

Kerkdriel, 05-07-2011 o Dinsdag rond 12.25 uur werd aan de politie gemeld dat vier personen bij een inbraakpoging in een woning aan de Ipperakkeren in in Kerkdriel waren overlopen. De vier sloegen op de vlucht. De politie ging snel tot actie over, waarna eerst twee en later ook de andere twee verdachten konden worden aangehouden. Mede dankzij tips na een verstuurde SMS-Alert.

De aangever is bij agenten in de surveillanceauto gestapt om mee uit te kijken naar de voortvluchtige inbrekers. Al snel zagen zij twee verdachten wegrennen door een brandgang ter hoogte van de Hoedenmakersstraat en Brouwersstraat. Na een achtervolging te voet werden beide mannen aangehouden. Het gaat om twee 18-jarige inwoners van Nieuwegein.

Even later kon de politie na aanwijzingen van omstanders een derde verdachte, een 22-jarige inwoner van Nieuwegein, aanhouden. Dit was in een brandgang. De drie verdachten werden geboeid en moesten door politieagenten worden afgeschermd van omstanders die hen 'te lijf wilden gaan'.

Tips na SMS
Intussen startte de politie met verder onderzoek. In de omgeving werd een SMS-Alert verstuurd met een signalement van de nog voortvluchtige verdachte. Dit leverde een tweetal bruikbare tips op. Op aanwijzing van burgers werd niet veel later ook de vierde verdachte aangetroffen. Een 19-jarige man uit eveneens Nieuwegein werd op de Edelmanstraat aangehouden. Daarna is een afloop sms-bericht verzonden.

Omdat zowel de 19- als 22-jarige verdachte een verwonding had opgelopen tijdens de vlucht, werden beiden voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd. Daarna zijn ook zij naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. Een in de buurt aangetroffen auto is voor verder politieonderzoek in beslag genomen.

Aanrijding
Bij de zoektocht van omstanders naar de verdachten vond een aanrijding plaats op de kruising van de Kerkstraat en de Koninkrijkstraat. Dit was rond 12.45 uur. Een kind van 8 jaar (afkomstig uit Kerkdriel) zou daarbij zijn aangereden en is naar een ziekenhuis gebracht. De aard van het letsel is (nog) niet nader bekend. De politie onderzoekt de zaak verder.
(08)

Laatst gewijzigd 05-07-2011 18:57 | © Regio Gelderland-Zuid |