Rijksoverheid

Oproep aan Nederlanders in Syrie

Nieuwsbericht | 05-07-2011

Vanwege de verslechterende veiligheidssituatie in Syrië heeft minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken besloten om de uitgezonden staf van de ambassade in Damascus verder te verminderen tot een minimale bezetting. Dit heeft consequenties voor de consulaire bijstand die de ambassade kan verlenen.

De Nederlanders in Syrie zijn hierover vandaag geïnformeerd door ambassadeur Dolf Hogewoning. Hij schrijft: "Tegen deze achtergrond en in het licht van de herhaalde oproepen om Syrië te verlaten, moet ik de Nederlanders die ervoor kiezen om toch in Syrië te blijven, erop wijzen dat de Nederlandse ambassade slechts zeer beperkte mogelijkheden heeft om consulaire bijstand te verlenen. lk wijs u op de verantwoordelijkheid die u neemt indien u besluit in Syrië te blijven en wil u opnieuw dringend adviseren het land te verlaten nu de reguliere commerciële mogelijkheden daarvoor nog bestaan."

Aan Nederlanders die in Syrië verblijven, wordt al sinds begin mei 2011 dringend geadviseerd het land (tijdelijk) op eigen gelegenheid te verlaten. Deze oproep is sindsdien meermaals herhaald.