Ingezonden persbericht


Persbericht

La Vida biedt honden een helpende hand!

Maarssen - 5 juli 2011 - Stichting Dierensteun La Vida gaat de helpende hand bieden aan een Spaans dierenasiel. Het asiel in Noordelijk Spanje kampt met personeelstekort waardoor de tijd ontbreekt om de honden regelmatig te wassen en hun vacht te verzorgen.

La Vida komt op voor oudere en gehandicapte honden in binnen- en buitenland en heeft om die reden regelmatig contact met asielen in Spanje. Toen zij hoorden dat de "Amigos del Perro" wel wat hulp konden gebruiken besloten twee vrijwilligers om naar het asiel te reizen en zo te kunnen bijdragen aan de verzorging van de honden.

Inmiddels heeft de stichting van een sponsor anti-vlooien en anti-tekenmiddelen gekregen zodat de honden niet alleen schoon worden en ontdaan van hun overtollige vacht, maar ook vlo en tekenvrij de zomer doorkunnen.

Op de terugweg reizen er nog twee honden mee terug naar Nederland. Zij zijn inmiddels beide gereserveerd door een familie in Nederland.

Op die manier dient de reis nog een extra doel, in plaats van een uitzichtloos leven in een Spaans asiel krijgen deze honden de kans op een leven in Nederland met een eigen baas.

Wilt u meer weten over deze actie of over stichting Dierensteun La Vida? Neem dan een kijkje op www.dierensteunlavida.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht