Rijksoverheid

Innovatiekrediet verdient zichzelf terug

Nieuwsbericht | 05-07-2011

Technologiebedrijf Liquavista heeft vandaag een eerder ontvangen innovatiekrediet van 2,5 miljoen euro terugbetaald aan het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I). Met de leningen heeft Liquavista een technologie kunnen ontwikkelen die onder andere displays van mobieltjes en e-readers beter leesbaar maakt.

Secretaris-generaal van EL&I, Chris Buijink (rechts in beeld), neemt het terugbetaalde Innovatiekrediet in ontvangst van Johan Feenstra, CEO Liquavista.

Innovatiefonds MKB+

De innovatiekredieten hebben model gestaan voor het nieuwe Innovatiefonds MKB+ met durfkapitaal voor kleine en middelgrote bedrijven. Minister Verhagen van EL&I kondigde onlangs aan dat er 500 miljoen euro in dit fonds gestort wordt. Uitgangspunt is dat de leningen weer worden terugbetaald wanneer een project winstgevend wordt. Vervolgens kan het geld weer in andere bedrijven worden geïnvesteerd.

Schoolvoorbeeld

Elektronicabedrijf Samsung heeft Liquavista overgenomen, en onder de noemer Samsung LCD Netherlands Research & Development Center wordt de technologie van Liquavista op de markt gebracht. Het is een schoolvoorbeeld van een bedrijf waarvoor de innovatiekredieten bedoeld zijn.

Financiële ondersteuning bij risicovolle innovatieprojecten

MKB bedrijven krijgen dankzij een innovatiekrediet financiële ondersteuning bij risicovolle innovatieprojecten waarvoor het vaak moeilijk is om kapitaal aan te trekken. De overheid vult hiermee een gat op de kapitaalmarkt in de fase waarin ondernemers druk doende zijn om iets werkend te krijgen, maar ze nog geen omzet draaien.

Documenten en publicaties

Kansrijke voorstellen Topteams om positie Nederland in de wereld te versterken

Meer durfkapitaal dankzij een innovatiefonds van 500 miljoen euro voor het MKB en extra fiscale steun om te zorgen voor meer ...

Nieuwsbericht | 17-06-2011 | EL&I