Gemeente Heerenveen

`eigenbouw' Gedempte Molenwijk

Informatieavond `eigenbouw' Gedempte Molenwijk

Een eigen appartement of commerciële ruimte ontwerpen; het is mogelijk aan de Gedempte Molenwijk in Heerenveen. Op woensdag 6 juli 2011 organiseert de gemeente Heerenveen om 19.30 uur een informatieavond in de bibliotheek over de mogelijkheden voor gezamenlijke eigenbouw op deze locatie.

Aan de Gedempte Molenwijk wordt een complex voor wonen en werken gebouwd via gezamenlijke eigenbouw, of wel Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Kopers of gebruikers bouwen naar hun eigen wens een appartement, kantoor, atelier of bedrijfsruimte. Zij geven gezamenlijk opdracht aan bijvoorbeeld de architect en de aannemer. Ze bepalen zelf waar de keuken komt, hoeveel slaapkamers ze willen, of hoe groot het kantoor wordt. De gemeente is enthousiast over deze manier van opdrachtgeverschap. De overheid stimuleert deze vorm van bouwen door particulieren. Kopers krijgen daarmee meer keuzevrijheid en de variatie aan woningen en bedrijfsruimten wordt groter. Bovendien is de kans op leegstand minimaal.

Namens de gemeente Heerenveen begeleidt KUUB het traject van eigenbouw. KUUB, Centrum Particuliere Bouw, is een onafhankelijke stichting met als doel groepen toekomstige bewoners te begeleiden bij de ontwikkeling van hun woningen; meer kwaliteit voor een eerlijke prijs. KUUB heeft de nodige ervaring met CPO-projecten.

De gemeente heeft de wens uitgesproken om het braakliggend terrein aan de Gedempte Molenwijk op korte termijn te herontwikkelen. Zij geeft huidige en toekomstige inwoners zoveel mogelijk ruimte om hun huis en werkruimte naar eigen wens te bouwen. In de toekomst zal de gehele Gedempte Molenwijk een nieuwe uitstraling krijgen.

Tijdens de informatieavond op 6 juli worden geïnteresseerden geïnformeerd over het project, de procedure en de planning.