Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Informatieavond verondieping Meeslouwerplas

21 juni 2011 - Woensdag 6 juli is er een informatieavond over de start van de verondieping van de Meeslouwerplas in Leidschendam. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in De Gouden Leeuw, Veurseweg 180 in Voorschoten; zaal open om 19.30 uur.
Medewerkers van de provincie Zuid-Holland en BAM Wegen bv Regio West zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. De avond is bedoeld voor iedereen die geĂŻnteresseerd is in de werkzaamheden in de Meeslouwerplas en het gebied er omheen.

Tot tien schepen per dag
Begin juli starten de werkzaamheden om de Meeslouwerplas ondieper te maken. Dit zal vooral te merken zijn aan schepen met grond en bagger die de Vliet, het zuidelijk deel van de recreatieplas Vlietland en de Meeslouwerplas bevaren. De schepen kunnen iedere werkdag van 07.00 uur tot 19.00 uur aanwezig zijn. Er varen een tot tien schepen per dag. In de Meeslouwerplas ligt een ponton waar de verwerking van de grond en de baggerspecie plaatsvindt. De werkzaamheden duren naar verwachting tien jaar en gebeuren in opdracht van de provincie Zuid-Holland door BAM Wegen bv Regio West. De aanvoer van grond en bagger gebeurt uitsluitend per schip. Daarom is de oude Baileybrug vervangen door een ophaalbrug.