Gemeente Voorschoten

gemaakt

Meeslouwerplas wordt minder diep gemaakt

De provincie Zuid-Holland houdt in samenwerking met BAM Wegen bv Regio West een informatieavond over de start van de werkzaamheden rondom de verondieping van de Meeslouwerplas. De informatieavond wordt op woensdagavond 6 juli gehouden in Hotel Van der Valk De Gouden Leeuw, Veurseweg 180, in Voorschoten en start om 20.00 uur. De zaal is om 19.30 uur open. Medewerkers van de provincie Zuid-Holland en BAM Wegen bv Regio West zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. De avond is bedoeld voor iedereen die geĂŻnteresseerd is in de werkzaamheden in de Meeslouwerplas en het gebied er omheen.

Begin juli 2011 starten de werkzaamheden om de Meeslouwerplas te verondiepen. Dit zal vooral te merken zijn aan schepen met grond en bagger die de Vliet, het zuidelijk deel van de recreatieplas Vlietland en de Meeslouwerplas bevaren. De schepen kunnen iedere werkdag van 07.00 uur tot 19.00 uur aanwezig zijn. Er varen 1 tot 10 schepen per dag. In de Meeslouwerplas is een ponton geplaatst waar de verwerking van de grond en de baggerspecie plaatsvindt. De werkzaamheden gaan naar verwachting tien jaar duren en worden in opdracht van de provincie Zuid-Holland uitgevoerd door BAM Wegen bv Regio West. De aanvoer van grond en bagger gebeurt uitsluitend per schip. Daarom is de oude Baileybrug vervangen door een ophaalbrug.

Meer informatie: www.meeslouwerplas.nl. Telefoon: BAM (070) 371 47 02 (vragen werkzaamheden); Groenservice Zuid-Holland Provincie Zuid-Holland (010) 298 10 10 (overige werkzaamheden).
* 30 juni 2011