Gemeente Coevorden

Informatiebijeenkomst over woningbouw in Sleen

donderdag 30 juni 2011

Op woensdag 6 juli aanstaande houdt de gemeente Coevorden een informatiebijeenkomst over de toekomstige woningbouw aan de westkant van Sleen. De bijeenkomst wordt gehouden in De Brink en begint om 19.30 uur. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Tijdens de informatiebijeenkomst presenteert de gemeente een schetsontwerp voor de nieuwe woningbouwlocatie in Sleen. In het gebied aan de westkant van Sleen, dat wordt begrensd door de manege aan de Zetelveenweg in het noorden en het sportvelden in het zuiden, wordt gedacht aan een uitbreiding met ongeveer 75 woningen, die tot circa 2020 voorzien in de verwachte groei. Het is de bedoeling dat de invulling van het nieuwe woongebied zeer gevarieerd wordt: er worden kavels uitgegeven, er wordt projectmatig gebouwd in alle prijsklassen en er is ruimte voor huurwoningen.

Landschappelijke kwaliteit
Een nieuw woongebied ontwikkelen aan de rand van het dorp Sleen vraagt om bijzondere aandacht voor de locatie en het omliggende landschap, is de mening van het college van burgemeester en wethouders. De landschappelijke kwaliteiten en de identiteit van het dorp moet ook bij de ontwikkeling van het plangebied bewaard en mogelijk zelfs versterkt worden. Daarom heeft de gemeente Coevorden het stedenbouwkundig bureau De Zwarte Hond gevraagd een schetsontwerp voor het gebied te maken. De Zwarte Hond heeft het plangebied geïnventariseerd en geanalyseerd en de kwaliteiten, kansen en mogelijkheden in beeld gebracht. Aan de hand daarvan is een visie op het gebied ontwikkeld die is uitgewerkt in een schetsontwerp/modellenstudie voor het nieuwe woongebied.

Informatieavond
Tijdens de informatieavond worden het schetsontwerp gepresenteerd en wordt aan de bevolking gevraagd welke voorkeuren zij hebben. Wat is de visie van de bewoners, wat zijn sterke of zwakke punten, zijn er verbetervoorstellen, sluit het aan bij het huidige dorp Sleen, de woonwensen en behoeftes? Al deze vragen kunnen aan bod komen tijdens de informatieavond. Aan de hand van de inbreng van de bewoners zal een definitieve uitwerking voor het gebied gemaakt worden.