Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

gezond eten en actief spelen

---

Delflandplein- en Staalmanpleinbuurt: gezond eten en actief spelen


1 juli 2011

Woensdag 6 juli geven stadsdeelwethouder Jesse Bos (Welzijn) en wethouder Eric van der Burg (Sport) de aftrap voor de JOGG-aanpak in de Staalmanplein- en Delflandpleinbuurt. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Doel van JOGG is dat iedereen in de wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.

Iedereen

Iedereen, dat zijn de jongeren (van nul tot negentien jaar), hun ouders en gezondheidsprofessionals, maar ook plaatselijke winkeliers, bedrijven, scholen en het stadsdeel. De Staalmanplein - en Delflandpleinbuurt zijn de eerste wijken in Amsterdam die meedoen aan de JOGG- aanpak die alle krachten bundelt om overgewicht en obesitas te voorkomen: gezondheidszorg, sportaanbod, levensmiddelenaanbod en de woon- en speelomgeving.

JOGG-overeenkomst

Bos en Van der Burg ondertekenen de JOGG-overeenkomst samen met onder andere de GGD, Ziekenhuis Slotervaart, Communitycenter Einstein, de Sint Jan de Doperschool en de Hogeschool van Amsterdam. Daarna schuiven zij aan om samen met ruim 250 leerlingen van de Einsteinschool en Sint Jan de Doperschool een `ik eet het beter-lunch' te eten, aangeboden door Albert Heijn.

---