Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht, 06-07-2011

Fietser over de kop

LEUSDEN Op dinsdag 5 juli rond 17.10 uur raakte een fietser gewond toen hij met zijn fiets over de kop ging.

Het onfortuinlijke slachtoffer reed samen met zijn vrouw over de Doornseweg waar hij per ongeluk in de berm raakte en tegen een paal aanreed. De man, een 50-jarige inwoner van Scherpenzeel, sloeg hierna over de kop en brak daarbij vermoedelijk zijn sleutelbeen. Hij werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Auto over de kop

AMERSFOORT Een dergelijk ongeval vond twintig minuten later ook plaats op de Hanzeboulevard. Dit keer ging het om een auto.

De automobilist, een 18-jarige inwoner van Hoogland, wilde keren maar sloeg daarbij over de kop. Vermoedelijk heeft de bestuurder te snel gereden maar de Hooglander ontkende dit. De passagier van de automobilist, een 19-jarige Hooglander, klaagde over pijn in zijn arm en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie heeft het kentekenbewijs van de auto ingevorderd en is nog op zoek naar getuigen van het ongeval. Eventuele getuigen kunnen bellen met de politie in Amersfoort via het telefoonnummer 0900-8844.

Schennispleger

AMERSFOORT Op dinsdag 5 juli rond 17.00 uur werden surveillerende agenten op de Muidenkade aangesproken door een 18-jarige inwoonster van Amersfoort. Zij vertelde kort daarvoor getuige te zijn geweest van een gedeeltelijk ontklede man, die tijdens het passeren met zijn auto, zijn geslachtsdeel toonde.

De vrouw reed rond 16.45 uur met haar bromfiets op de Heideweg en werd gepasseerd door de schennispleger. Hij reed in een grijskleurige Volkwagen Golf maar had de kentekenplaten afgedekt. De bestuurder bleef enige tijd naast haar rijden maar toen het slachtoffer het trottoir opreed, verdween hij in de richting van Nijkerk/Hoevelaken.

De politie heeft nog gezocht naar de schennispleger maar trof hem niet meer aan. Het signalement van de man luidt:


- Blanke man, ongeveer 25 à 30 jaar oud. Hij droeg een zonnebril en een zwarte pet. Opvallend aan de man waren zijn smalle benen. De auto waar hij in reed betrof een nieuw model type Golf.

De politie waarschuwt inwoners alert te zijn op deze automobilist en bij soortgelijke incidenten direct te bellen met het alarmnummer 112.